Ήταν 7 Νοεμβρίου του 1980 όταν ο Steve McQueen άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 50 ετών, στην πόλη Χουάρεζ στο Μεξικό. Σε αυτά τα 50 χρόνια ο θρύλος της αμερικανικής σκηνής και της βιομηχανίας του θεάματος, άφησε ένα τεράστιο αποτύπωμα. Όχι μόνο στο σινεμά, αλλά στο ίδιο το στυλ, στο τι σημαίνει αρρενωπότητα και πως επιτυγχάνεται δίχως να την παραπιέζεις. Αυτό ήταν εμφανές σε κάθε έκφανση της ζωής του, είτε μιλάμε για τη δουλειά του είτε για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα είτε για την προσωπική του ζωή.

Είτε ακόμα και για τα σπίτια που έμενε, τη διακόσμηση τους. Μια χρυσή ευκαιρία θα έχει να το διαπιστώσει ο αγοραστής της πολυτελούς βίλας του Steve McQueen στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια, στη Broad Beach. Το σπίτι όπου έμενε ο McQueen με την Ali McGraw στην τελευταία δεκαετία της ζωής του, εκεί όπου θα μπορούσε να πεθάνει, αν δεν ήταν το Χουάρεζ, βρήκε προς πώληση πριν μερικούς μήνες έναντι 12.2 εκατομμυρίων δολαρίων και η τελική τιμή πώλησης ήταν μόλις 100.000 προς τα κάτω, σε άγνωστο αγοραστή.

Το σπίτι έχει έκταση 310 τετραγωνικά, βρίσκεται σε ιδιωτικό σημείο στο Μαλιμπού και διαθέτει 5 υπνοδωμάτια με 5 μπάνια. Κάθε υπνοδωμάτιο έχει παράθυρο με θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το ξύλο και το μάρμαρο κυριαρχούν, ενώ η κουζίνα και η τραπεζαρία είναι πλήρως ανακαινισμένες.

https://www.intronews.gr/ta-rologia-ton-diasimon-to-patek-philippe-tou-ed-sheeran-kai-to-speedmaster-tou-joe-biden

Ο κάτω όροφος διαθέτει μπαρ και τζάκι, αλλά και μια μεγάλη βεράντα με τζακούζι, ενώ όλο το σπίτι θυμίζει κάτι από βιντεοκλίπ των Beach Boys με πολλά πόστερ και αντικείμενα που ανάγονται στην τρομερή δεκαετία του ’80.

«Ο Steve ήταν ένας άντρας που όταν έμπαινε σε ένα δωμάτιο, όλοι, άντρες και γυναίκες και παιδιά, έλεγαν “Ουάου, τι είναι αυτό;”» θα πει για τον Steve McQueen η McGraw σε συνέντευξή της.

Τέτοια τιμή για πώληση σπιτιού δεν είναι καθόλου συνηθισμένη ακόμα και στο πανάκριβο Μαλιμπού, ιδίως για ένα μέγεθος που για την περιοχή δε θεωρείται μεγάλο, ενώ δε διαθέτει και κάποιο στοιχείο υψηλού luxury, όπως πισίνα. Αυτό είναι το brand McQueen. Το ίδιο είχε συμβεί και με την Ford Mustang που οδηγούσε ο ηθοποιός στο Bullit, που πωλήθηκε για πάνω από 3 εκατομμύρια δολάρια.

Εκτός από τα παραπάνω, μόλις προχθές η εταιρεία INHERENT πλήρωσε αδρά το γραφείο που διαχειρίζεται τα δικαιώματα του ονόματος του McQueen για να φτιάξει μια νέα κολεξιόν ρούχων για τον άντρα για το αυτοκίνητο. Η κολεξιόν θα παρουσιαστεί στο Steve McQueen Car & Motorcycle Show στις αρχές Οκτωβρίου και η υπεύθυνη της INHERENT, Liz Van Denburg, ανέφερε πως «το στυλ του είναι διαχρονικό, είναι iconic».

Αυτός ήταν ο King of Cool και η αύρα του είναι ανθεκτική τόσα χρόνια μετά.