Τη δεκαετία των ‘90s, η ελληνική τηλεόραση ήταν στα καλύτερά της, τουλάχιστον από σειρές που έκαναν θραύση και μαζί γυναίκες ηθοποιοί που μεσουρανούσαν. Που ήταν η φαντασία πολλών αντρών εκείνης της εποχής. Ηθοποιοί που δίπλα της φαινόταν η λέξη επιτυχία και μια καριέρα που απλωνόταν μπροστά τους στην υποκριτική.

Ωστόσο, οι εν λόγω ηθοποιοί είχαν άλλα σχέδια για τη ζωή τους. Αποφάσισαν να γυρίσουν σελίδα στη ζωή τους, να αποσυρθούν από κοσμικά γεγονότα, να αλλάξουν καριέρα και να βάλουν (εν μέρει) ένα τέλος στην υποκριτική. Τουλάχιστον όσον αφορά την τηλεόραση.

Η λίστα έχει αρκετά ονόματα, αλλά εμείς θα επικεντρωθούμε στα πιο τρανταχτά, που πλέον έχουν επιλέξει μια ήσυχη καθημερινότητα, αφοσιωμένες στην οικογένειά τους.

Λινά Σακκά

Ποιος δεν θυμάται τη Λινά Σακκά. Η γυναίκα που με τη συμμετοχή της στις σειρές «Μια γυναίκα κι ένα αυτοκίνητο» και «Η αγάπη ήρθε από μακριά» εισχώρησε στη φαντασία των περισσότερων ανδρών εκείνης της εποχής. Η ηθοποιός πήρε την απόφαση να σταματήσει από την υποκριτική στην τηλεόραση, ωστόσο ασχολείται πιο ενεργά με το θέατρο. 

Προκειμένου όμως να βγάζει τα προς το ζην, προχώρησε σε μια διαφορετική επιχειρηματική κίνηση, ανοίγοντας παιδότοπο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η Λινά Σακκά έχει αφοσιωθεί και στον γιο της, τον οποίο απέκτησε με τον Μάρκο Καραμάνη.

Φανή Σπανού

Η τηλεοπτική «Λίλη» που πρωταγωνιστούσε στη σειρά του Χάρη Ρώμα, Λίφτινγκ, μετά την επιτυχία αυτή, συνέχισε στις 7 Θανάσιμες πεθερές και στον Οίκο Ανοχής. Η τελευταία της τηλεοπτική δουλειά ήταν στη σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη, Εθνική Ελλάδος, και έκτοτε δεν την έχουμε δει πουθενά αλλού.

Η Φανή Σπανού επέλεξε να αποστασιοποιηθεί από την τηλεόραση, μετακομίζοντας στα Τρίκαλα, επιλέγοντας να μεγαλώσει εκεί τον γιο της, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Βέβαια, η ίδια είναι ενεργή στο TikTok, ανέβοντας συχνά βίντεο στο προφίλ της.

@fanispanou Ειπαμε να θυμηθουμε τα παλια !#κουκλακι_ζωγραφιστο #μουλης #harisromas #fanispanou #φανησπανου #fypシ #fy #foryoupage #φοργιου #foryou #fyp #❤️ ♬ πρωτότυπος ήχος – Φανή Σπανού

Τζένη Ιωακειμίδου

Η τηλεοπτική «Νατάσσα» που έγινε γνωστή από τη σειρά Βότκα Πορτοκάλι. Παρά το γεγονός ότι η Τζένη Ιωακειμίδου ήταν από τα πρόσωπα που το 2001 ήταν από τα πιο πολυσυζητημένα, η ίδια αποφάσισε να γυρίσει σελίδα στη ζωή της. 

Προτίμησε να εγκαταλείψει την υποκριτική και την Ελλάδα και να ακολουθήσει τον έρωτα της στη Νέα Υόρκη. Πλέον έχει τη δική της οικογένεια, έχοντας αποκτήσει δύο παιδιά. Η Ιωακειμίδου παραμένει το ίδιο όμορφη, κρίνοντας από τις φωτογραφίες της στο Instagram.

Σμαράγδα Διαμαντίδου

Έγινε γνωστή από την σειρά του Mega, «Εμείς κι Εμείς», ωστόσο η Σμαράγδα Διαμαντίδου έριξε μαύρη πέτρα πίσω της μετά το φινάλε. Η ίδια αποφάσισε να τραβήχτει τελείως από την υποκριτική, ενώ απέχει και από τα social media.

ηθοποιοί

Κωνσταντία Χριστοφορίδου

Η Λιλίκα Καλλίτση της κωμικής σειράς, Οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη, μετά από την επιτυχία αυτή, συμμετείχε στην τηλεόραση, ωστόσο το 2010 σταμάτησε. Ασχολήθηκε με το θέατρο, ωστόσο στη δεύτερη εγκυμοσύνη της, μετακόμισε στην Κατερίνα μαζί με την οικογένεια της.

«Φύγαμε για δυόμιση χρόνια. Το χρειαζόμουν εκείνη την εποχή. Είχα ανάγκη να γυρίσω. Θα μπορούσαν να με είχαν ξεχάσει. Δεν το έχω το να κρατάω επαφές», είχε πει σε συνέντευξη της η Κωνσταντία Χριστοφορίδου. 

ηθοποιοί