Η αδικοχαμένη Amy Winehouse, που έχασε τη ζωή της στις 23 Ιουλίου 2011, από υπερβολική δόση, σημάδεψε με τη φωνή της την σύγχρονη μουσική σκηνή. Το σίγουρο είναι πως είχε πολλά να προσφέρει ακόμα και όχι να βρεθεί νεκρή στο διαμέρισμά της στο Κάμντεν από κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ.

Για τα 40α γενέθλια της, οι γονείς της Amy Winehouse, Mitch και Janis, αποφάσισαν να δώσουν στη δημοσιότητα αποσπάσματα από τα ημερολόγια της τραγουδίστριας, όταν ήταν έφηβη. Τότε, η Winehouse έγραφε πως της άρεσε να είναι «διαφορετική» και αναρωτιόταν αν θα γνωρίσει την αγάπη.

Όπως δημοσίευσε η Telegraph, η Amy Winehouse είχε γράψει στο ημερολόγιο της πως «είμαι ευχαριστημένη που είμαι διαφορετική. Δεν είναι ότι θέλω να είμαι σαν όλους τους άλλους. Μου αρέσει να έχω το δικό μου προσωπικό στυλ».

Και πρόσθεσε στη συνέχεια για την αγάπη που θα ήθελε στη ζωή της, καθώς και για τον σύντροφο που ονειρευόταν να βρει: «Μερικές φορές σκέφτομαι, αν υπάρχει κάποιος άντρας εκεί έξω που είναι τόσο τρελός όσο εγώ. Ένας ωραίος τύπος με σκούρα μαλλιά, που φοράει γυαλιά για να διαβάζει. Με piercing, σκωτσέζικη ή ιρλανδική προφορά κατά προτίμηση. Θα διασταυρώσει ποτέ η αγάπη το δρόμο μου ή προορίζεται να βγω με μεταλλάδες ή πανέμορφους τύπους χωρίς μυαλό». 

Οι γονείς της Amy Winehouse είπαν πως δεν βρήκαν στα ημερολόγια της κάτι που να δείχνει δυστυχία, αλλά παραδέχτηκαν πως δεν μπορούσαν να την καταλάβουν και απόλυτα.

Ο γάμος της Amy Winehouse με τον Blake Fielder-Civil

H Amy Winehouse παντρέυτηκε τον Blake Fielder-Civil στο Μαϊάμι, το 2007. Οι δυο τους γνωρίστηκαν σε μια παμπ το 2005. Εκείνος ήταν εθισμένος με ναρκωτικά και αλκοόλ, και τελικά το ζευγάρι χώρισε δύο χρόνια μετά τον γάμο. Συνολικά ήταν μαζί 6 χρόνια. 

Περίπου έξι μήνες μετά τον γάμο τους, ο Blake φυλακίστηκε για τη συμμετοχή του σε επίθεση από πρόθεση που έγινε εναντίον ενός ιδιοκτήτη παμπ. Αργότερα, η Amy Winehouse μπήκε σε κλινική απεξάρτησης, γνώρισε άλλον και άφησε πίσω της τα ναρκωτικά. Όχι για πολύ όμως.

Λίγο μετά την αποφυλάκιση του, ο Blake υπέβαλε αίτηση διαζυγίου. O ίδιος ξαναμπήκε στη φυλακή για ένοπλη ληστεία και ήταν μέσα όταν ανακάλυψε πως η Amy Winehouse είχε εντοπιστεί νεκρή.