Στην… πρίζα είχε βρεθεί τηλεοπτικά ο Γρηγόρης Αρναούτογλου πριν από πολλά χρόνια μαζί με τον Θανάση Βισκαδουράκη και τον Νίκο Στεργίου στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1.

Μέσα από το νέο επεισόδιο της εκπομπής ΑΝΤ1 Flashback, το βράδυ της Κυριακής, ο αγαπημένος παρουσιαστής γύρισε πίσω στον χρόνο και μίλησε για εκείνο το τηλεοπτικό εγχείρημα.

Ειδικότερα, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου εξομολογήθηκε πως «μια γκρι βαλίτσα θυμάμαι, στριμωγμένα όνειρα και ρούχα. Έρχομαι από τη Θεσσαλονίκη μετά την πρόταση του ΑΝΤ1 για να ξεκινήσω μια εκπομπή που λέγεται “Πρίζα”.

Μια συγκλονιστική εκπομπή, εμείς όμως πολύ ανέτοιμοι και θα μιλήσω για εμένα. Αυτή την εκπομπή έπρεπε να την κάνει κάποιος δημοσιογράφος πολύ πεπειραμένος, διότι αυτή η εκπομπή ήταν οι “Ύαινες” που έχουν κάνει τη μεγαλύτερη επιτυχία στην Ιταλία, έχουν ανακαλύψει απίθανα πράγματα και έχουν φέρει στην επικαιρότητα απίθανες καταστάσεις.

Ήταν και η αργεντίνικη εκπομπή “Θα πέσουν κεφάλια” που ήταν σκληρές, δημοσιογραφικές εκπομπές. Δεν είχε να κάνει δηλαδή μόνο με το χιουμοριστικό που πήραμε να κάνουμε εμείς».

«Ένιωθα ότι αυτή την εκπομπή έπρεπε να την κάνουμε τώρα. Πενηντάρηδες, πενηνταπεντάρηδες δημοσιογράφοι που θα μπουν και δεν θα μασήσουν –συγγνώμη για την έκφραση– μπροστά σε οποιοδήποτε θέμα. Γιατί ανακαλύψαμε πολλά θέματα που δεν μπορέσαμε όμως να τα παρουσιάσουμε τηλεοπτικά».

«Η “Πρίζα” ήταν η πρώτη και μοναδική εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση που ουσιαστικά η σάτιρα γινόταν μπροστά στο πρόσωπο αυτού που σατίριζες.

Θέλω να φανταστείτε το 2000 να πηγαίνεις με την κάμερα και με το μικρόφωνο και να σατιρίζεις, μπροστά στα μούτρα του άλλου, αυτού που έχεις να του πεις.

Φτάσαμε σε σημείο πλέον οι πολιτικοί να παίρνουν τηλέφωνο και να ζητάνε στην είσοδο, κάθε φορά που γινόταν μια εκδήλωση, «εάν εμφανιστούν αυτοί με τα μαύρα, μην τους βάλετε μέσα».

Είχαμε τεράστια θέματα πια, δεν μας έβαζαν μέσα στις εκδηλώσεις» πρόσθεσε, ακόμα, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στην κάμερα της εκπομπής ΑΝΤ1 Flashback με τη Μαρία Ηλιάκη και τον Νικόλα Ράπτη στο πρόγραμμα του Μακεδονία Tv.