Η Αθηνά Οικονομάκου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή στο «The 2Night Show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης. Η ηθοποιός μίλησε και για τη σειρά που συμμετέχει στον ΑΝΤ1, «Ο πρώτος από εμάς», εξηγώντας πόσο πολύ την συγκίνησε το σενάριο. 

«Είναι πολύ ωραίο, ενδιαφέρον και βαθιά δραματικό σε πάρα πολλές στιγμές. Σε παίρνουν τα ζουμιά και δεν υπάρχει περίπτωση να μη λυγίσεις. Επειδή είναι πολύ σύγχρονο και φρέσκο -ακόμα και σε κηδεία να πας, δεν υπάρχει περίπτωση να μη γελάσεις έστω από την ανάγκη σου να το ξορκίσεις- έτσι γίνεται και στη σειρά. Εκεί που είναι ακραία δραματική σκηνή, κάτι συμβαίνει με αυτούς τους έξι ανθρώπους και ξεκαρδίζεσαι στα γέλια» ανέφερε η Αθηνά Οικονομάκου αρχικά και συμπλήρωσε:

«Από άποψη υποκριτικής πέρα από τα πρώτα χρόνια που έχω κάνει πολύ δυνατές σειρές με πολύ δύσκολους ρόλους και ήμουν και πιτσιρίκα, πλέον πιο ώριμη και έμπειρη σε αυτή τη δουλειά, θέλω να σου πω ότι έχω ζοριστεί πάρα πολύ. Έχουν υπάρξει ημέρες που κλαίω δέκα ώρες τη μέρα και επειδή σου βγαίνει και γίνονται όλα οργανικά, είναι τόσο δυνατό το κείμενο και τόσο καλοί οι ηθοποιοί που παίζω, που ο ένας παίρνει από τα μάτια του άλλου. Δεν μου έχει ξανασυμβεί να είναι και οι έξι έτσι. Εμείς κλαίμε με μαύρο δάκρυ και με τη ψυχή μας για να παίξει ο άλλος ηθοποιός κι ας μην είναι το πλάνο σε εμάς. Το έχουμε πονέσει πάρα πολύ».