Η ιταλική γλώσσα είναι, για μας, η πιο σέξι που υπάρχει στον κόσμο. Αλλά, ξέρετε τι είναι καλύτερο από κάποιον που μιλάει ιταλικά; Μια ωραία γυναίκα που μιλάει ελληνικά με ιταλική προφορά. Η Φλορίντα Πετρουτσέλι μπήκε πριν αρκετά χρόνια στη ζωή μας και μας κατέκτησε με αυτόν τον συνδυασμό, αλλά εσχάτως μας κατέκτησε και με κάτι άλλο.

Εσχάτως γιατί εμείς το ανακαλύψαμε πριν από μερικούς μήνες, μιας και η ίδια κάνει αρκετά χρόνια αυτό που μας κέντρισε το ενδιαφέρον. Να ανεβάζει βίντεο με φαγητά που φτιάχνει, ζυμαρικά στο 99% των περιπτώσεων, και να μας δίνει το italian way of cooking.

Από τα πιο γνωστά και απλά, όπως η καρμπονάρα, μέχρι λιγότερο γνωστές και λίγο πιο περίπλοκες συνταγές της ιταλικής κουζίνας, η Φλορίντα Πετρουτσέλι μας ταξιδεύει σε μια θάλασσα επιλογών, μια θάλασσα που αντί για κύματα έχει ζυμαρικά. Είναι τόσο feelgood τα βίντεο της και τόσο καταπραϋντικό να την ακούς να τα εξηγεί στα ελληνικά με το ιταλικό της ταμπεραμέντο, που έχει αντικαταστήσει τα Φιλαράκια στην βραδινή μας καθημερινότητα. Αντί να βάζουμε Friends, βλέπουμε στο repeat τα βίντεο που φτιάχνει ζυμαρικά.

Κι εννοείται πως πέφτουμε με τη γλώσσα στην οθόνη καθώς ακούγεται αυτό το creaminess από τις σάλτσες που φτιάχνει. Δε θα πούμε κάτι άλλο. Θα αφήσουμε τα βίντεο και θα πούμε μόνο στη Φλορίντα Πετρουτσέλι να μην τολμήσει να σταματήσει.