Δεν ξέρουμε αν και κατά πόσο ισχύει αυτό το «ούνα φάτσα ούνα ράτσα», αλλά υπάρχουν ιταλικά εστιατόρια που το αποδεικνύουν. Όταν η συζήτηση πάει στο φαγητό οι γείτονες δεν παίζονται και νιώθουμε κοντά τους όσο ποτέ. Ως εκ τούτου μόνο χαρά και απόλαυση νιώθουμε που η τρέχουσα… εστιατορική σεζόν του 2023-24 είναι ξεκάθαρα αυτή που τα ιταλικά εστιατόρια γεμίζουν, μεταφορικά και κυριολεκτικά, την Αθήνα.

Νέες, άκρως ενδιαφέρουσες και ευπρόσδεκτες αφίξεις. Φέρνουν κάτι διαφορετικό, ανεβάζουν κατά πολύ το level ποιότητας τα ιταλικά εστιατόρια. Μπαίνουν στο πρόγραμμά μας για μια καλή έξοδο με πεντανόστιμο φαγητό. Τα γνωστά (πίτσα, ζυμαρικά) αλλά και πολλά περισσότερα, καλούδια εξ Ιταλίας. Καλύπτοντας ένα κενό που τελικά… υπήρχε.

6 νέα ιταλικά εστιατόρια στην Αθήνα

Τα νέα ιταλικά εστιατόρια της πόλης

Gorlomi

Κατάφερε κάτι σπουδαίο με το καλημέρα: Να γίνει αυτό μέτρο σύγκρισης για τα υπόλοιπα ιταλικά εστιατόρια της πόλης. Συμβαίνει όταν ανεβάζεις τόσο ψηλά στον πήχη και ανταποκρίνεσαι στο ύψος των απαιτήσεων που ο ίδιος, ως επιχείρηση, βάζεις.

Είναι σικάτο, είναι comfort, είναι «ανθρώπινο» αυτό το μαγαζί. Δεν υπάρχει πιάτο που να υστερεί, που να μην έχει δουλευτεί στην εντέλεια – σου προτείνουμε πάντως να μην παραλείψεις να παραγγείλεις (και) ριζότο.

Πλουτάρχου 9, Κολωνάκι

Gloria Gati

Η αναγέννηση της Πλατείας Καρύτση συνοψίζεται και μέσα από το εν λόγω ιταλικό εστιατόριο. Μια φρέσκια άφιξη που συνδυάζει πολυτέλεια και σύγχρονη αισθητική.

Η πίτσα βγαίνει με δίάφορα toppings και σκοπό να μας… ξετρελάνει. Best seller το Risotto Barbabietola, ριζότο κόκκινου και κίτρινου παντζαριού, με burrata και λάδι μυρωδικών.

Το μαγαζί προτείνει επίσης οπωσδήποτε Οssobuco με πουρέ πατάτας, σάλτσα κρασιού και τριμμένη παρμεζάνα.

Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Καρύτση 6

ιταλικά εστιατόρια

Luma

Το Παγκράτι είναι από τις πιο hot γειτονιές εν Αθήναις και το Luma προσθέτει κύρος και στιλ στην περιοχή.

Ένα ιταλικό εστιατόριο που και μόνο που το βλέπεις νιώθεις μια οικειότητα, ένα «σπιτικό χάδι». Δυνατό σημείο της τρατορίας η πίτσα, είναι από αυτές που πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσεις στη λίστα σου με τα «πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσω». Όχι πως τα ζυμαρικά ή τα υπόλοιπα πιάτα πάνε πίσω…

Φερεκύδου 2, Παγκράτι

Lolitas

Ρετρό και μοντέρνο, γίνεται; Το Lolitas φωνάζει πως «ναι». Προσωπικότητα α λα ιταλικά, με στιλ και ξεχωριστό αέρα. Ένα μαγαζί γειτονιάς με φινέτσα. Ένα από τα πιο φημισμένα ιταλικά εστιατόρια στο ξεκίνημά του.

Πλούσιες μερίδες, φοβερά ζυμαρικά σε έναν πολύ όμορφο και προσεγμένο χώρο, από ανθρώπους που σε σερβίρουν με το χαμόγελο στα χείλη – είναι μεταδοτικό.

Λεωφ. Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό

Tartufo Cuccina

Μας αρέσει η βόλτα στου Ψυρρή γιατί δεν μοιάζει με καμία άλλη. Ένα καλό ιταλικό εστιατόριο χρειαζόταν στην περιοχή και καλώς το, μας ήρθε!

Τα πιάτα συνδυάζουν φαντασία και γεύση, ενώ στα συν του μαγαζιού και οι προσιτές τιμές – τόσο ευπρόσδεκτο στης ακρίβειας τον καιρό. Πολύ ωραίο το ζυμάρι στις πίτσες, αποκάλυψη και τα γλυκά του Tartufo.

Αγίας Θέκλας 9, Ψυρρή

Le Pizze di San Gennaro

Η Νέα Σμύρνη δυναμώνει πολύ στην κατηγορία «ιταλικά εστιατόρια» με αυτήν την προσθήκη.

Ο σεφ Μάρκο Τζεναμπόνι μπορεί να είναι Μιλανέζος, αλλά έχει αδυναμία και εξειδίκευση στον ιταλικό νότο και αυτό καταθέτει με την εξαιρετική γευστική του πρόταση.

Ευξ. Πόντου 172, Νέα Σμύρνη

ιταλικά εστιατόρια