Μπορεί να έχεις πει τα χειρότερα και να έχεις καταραστεί τους σεναριογράφους για το τέλος του Game of Thrones, αλλά δεν μπορείς να μην παραδεχτείς ότι σου λείπει. Μπορεί να είναι αυτό το κενό που δημιουργήθηκε μέσα σου μετά το μεγάλο φινάλε και η ανεκπλήρωτη επιθυμία να δεις κάτι καλύτερο. Όπως και να έχει, ήταν ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή μας, μιας και κράτησε 8 ολόκληρα χρόνια -ίσως περισσότερα και από την πρώην σχέση σου-.

Αμφιταλαντεύομαι για το κατά πόσο αυτό που οραματίζεται η HBO max θα μας καλύψει. Συγκεκριμένα, οι animated σειρές που ετοιμάζει θα βασίζονται στην επιτυχημένη -μέχρι το 2019- σειρά. Ένα από τα νέα έργα κινουμένων σχεδίων θα διαδραματίζεται στην περιοχή «Golden Empire of Yi Ti», που βρίσκεται μακριά από αυτήν που πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα γεγονότα του GoT.

Σύμφωνα με το Ice and Fire wiki το Yi Ti τοποθετείται ανατολικά του Qarth και τα βουνά Bone κατά μήκος της θάλασσας Jade. Η γη αναφέρεται στο πέρασμα στα βιβλία, αλλά δεν έχει λάβει κάποια κεντρική σκηνή δράσης στη σειρά. Ο Μάρτιν έχει προτείνει ότι το Yi Ti προοριζόταν να εκπροσωπήσει την Ανατολική Ασία, όπως το Westeros παρουσιάστηκε σαν τα Βρετανικά Νησιά.

Για το δεύτερο νέο έργο δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, μια άλλη σειρά κινουμένων σχεδίων ήταν ήδη σε εξέλιξη πριν από την εμφάνιση των δύο νέων. Δεν είναι γνωστά πολλά για την πρώτη σειρά κινουμένων σχεδίων εκτός από το ότι θα είναι «ενηλίκων», σύμφωνα με μια έκθεση του Ιανουαρίου. Άλλες φημολογούμενες σειρές, περιλαμβάνουν τα «10.000 Ships», που τοποθετείται 1.000 χρόνια πριν από τη δράση του Game of Thrones και την ιστορία μια πριγκίπισσας που ονομάζεται Nymeria. Ακόμα το «9 Voyages», ακολουθούν τον Corlys Velaryon και τις περιπέτειες του στο πλοίο Sea Snake. Τέλος, το «Tales of Dunk & Egg», βασίζεται σε ένα ήδη υπάρχον βιβλίο του Martin. Κανένα από τα show δεν επιβεβαιωθεί από την HBO.

Το live-action House of the Dragon, μια σειρά prequel που βασίζεται στο βιβλίο Fire & Blood σχετικά με τον οίκο Targaryen (δηλαδή την οικογένεια της Khaleesi, αν δεν θυμάστε), είχε ήδη πάρει μπρος στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Απρίλιο. Θα πρωταγωνιστήσουν οι Olivia Cooke, Matt Smith, Paddy Considine και Emma D’Arcy και θα κάνει το ντεμπούτο της το επόμενο έτος.

Εκτός από όλα αυτά, η AMC ανακοίνωσε πρόσφατα τους George R.R. Martin και Robert Redford ως συμπαραγωγούς στο «Dark Winds», που είναι βασισμένο σε μια επιτυχημένη σειρά μυθιστορημάτων του Tony Hillerman. Ο Μάρτιν φέρεται επίσης να τελειώνει το έκτο και έβδομο βιβλίο του «Ice and Fire».