Η Λίντα Εβαντζελίστα ισχυρίστηκε ότι ο πρώην σύζυγός της, Ζεράλντ Μαρί, την κακοποιούσε κατά τη διάρκεια του πενταετούς γάμου τους. Το σούπερ μόντελ ήταν παντρεμένο με τον Μαρί μεταξύ 1987 και 1993, όσο εκείνος ήταν επικεφαλής της Elite Model Management στο Παρίσι.

Μιλώντας για τον γάμο τους στο νέο ντοκιμαντέρ της Apple TV+, «The Super Models», η Λίντα Εβαντζελίστα δήλωσε:

«Συνειδητοποίησα ότι ίσως ήμουν σε λάθος σχέση. Είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις, το να εγκαταλείψεις μια κακοποιητική σχέση. Καταλαβαίνω αυτή την έννοια, γιατί την έζησα. Αν ήταν απλώς θέμα του να πεις “θέλω διαζύγιο, τα λέμε”…, δεν λειτουργεί έτσι.

Ήξερε να μην αγγίζει το πρόσωπό μου, αυτό που του έφερνε λεφτά, ξέρεις. Τον παντρεύτηκα στα 22 μου και χωρίσαμε στα 27 μου. Με άφησε να φύγω εφόσον θα είχε πάρει τα πάντα. Αλλά ήμουν ασφαλής και πήρα την ελευθερία μου».

Το 2020, ο Μαρί κατηγορήθηκε για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση από επτά γυναίκες, με την Εβαντζελίστα να παραδέχεται ότι τις πίστεψε, ενώ επαινεί τις γυναίκες που τον κατηγόρησαν, επειδή «της έδωσαν το θάρρος να μιλήσει» και η ίδια.

Οι ισχυρισμοί των γυναικών της ράγισαν την καρδιά, όπως εξομολογήθηκε η ίδια, αλλά πήρε το θάρρος να πει και τη δική της αλήθεια. «Χάρη στη δύναμη όλων αυτών των γυναικών που βγήκαν μπροστά, ο Θεός να τις ευλογεί όλες, πήρα το κουράγιο τώρα να μιλήσω.

Θα ήθελα πολύ να αποδοθεί δικαιοσύνη. Θα μου άρεσε να το σκέφτονται δύο φορές τέτοιοι μα**κες και να φοβούνται και θα μου άρεσε να ξέρουν οι γυναίκες ότι δεν είναι μόνες τους», δήλωσε η Λίντα Εβαντζελίστα.

Από πλευράς του ο Ζεράρ Μαρί, σε δήλωσή του στο Apple TV+, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της Εβαντζελίστα περί κακοποίησης και δήλωσε ότι «δεν έχει διαπράξει ποτέ την παραμικρή πράξη βίας».

Ο Μαρί κατηγορήθηκε ότι βίασε τουλάχιστον 13 μοντέλα της Elite, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις ενός πρώην υπαλλήλου, φέρεται να έβαζε στο στόχαστρο νεότερες γυναίκες επειδή πίστευε ότι «οι παρθένες δεν ήταν φωτογενείς».

Εβαντζελίστα

Μάλιστα, όπως αναφέρει η Daily Mail, ο Μαρί φέρεται να παρακολουθούσε τα μοντέλα με τα οποία ερχόταν σε σεξουαλική επαφή ο ίδιος, αλλά και άλλοι, βάζοντάς τους βαθμολογία με βάση την ηλικία τους και το αν ήταν παρθένες ή όχι. Ο ίδιος έχει αρνηθεί όλα τα παραπάνω.

Οι καταγγέλλουσες ανέφεραν επίσης ότι ο Μαρί έδινε στα θύματά του καθημερινά κοκαΐνη για να τα κρατάει αδύνατα, με ένα φερόμενο θύμα να λέει ότι της «συνταγογραφούσε» ένα φιαλίδιο την ημέρα για να κρατάει το βάρος της χαμηλό.

Ένα από τα τουλάχιστον 13 πρώην μοντέλα που κατηγόρησαν τον πρώην άντρα της Εβαντζελίστα για βιασμό, η σήμερα 53χρονη Κάρε Ότις, ισχυρίζεται ότι δέχθηκε επανειλημμένες επιθέσεις από τον Μαρί το 1985, όταν εκείνη ήταν σε ηλικία 16 ετών.

Τον περασμένο Φεβρουάριο οι Γάλλοι εισαγγελείς έκλεισαν τελικά την έρευνα για βιασμό και σεξουαλική επίθεση, αφού κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα φερόμενα εγκλήματα στη δεκαετία του ’80 και του ’90 έλαβαν χώρα πριν από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να ασκηθεί δίωξη βάσει της γαλλικής νομοθεσίας, η οποία θέτει χρονικά όρια για την εκδίκαση των αδικημάτων στο δικαστήριο.

«Η υπόθεση έκλεισε στις 13 Φεβρουαρίου λόγω της παραγραφής της δημόσιας αγωγής», ανέφερε τότε το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του. Η δικηγόρος του επιχειρηματία και πρώην συζύγου της Εβαντζελίστα, Σελίν Μπέκερμαν, δήλωσε ότι ο πελάτης της «χαιρέτισε το κλείσιμο της υπόθεσης.

Η δικαιοσύνη τελικά θριάμβευσε, παρά την εξωφρενική εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης που υπέστη ο Μαρί επί δύο χρόνια. Με την απόφαση αυτή διαπιστώνεται πλέον ότι είναι και θα παραμείνει αθώος».