Μόλις λίγες εβδομάδες πριν, η Lizzo βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας, μετά τις καταγγελίες που κυκλοφόρησαν στη δημοσιότητα για σεξουαλική παρενόχληση, εχθρικό εργασιακό περιβάλλον και body-shaming. Και μπορεί ο σάλος που ξέσπασε να υποχώρησε γρήγορα, αυτό δεν σημαίνει πως ξέχασαν όλοι όσα έγιναν γνωστά.

Γι’αυτό και σε κάθε ευκαιρία, η αντίδραση των χρηστών του Instagram είναι αρνητική. Όπως συνέβη και πριν λίγες ώρες. Η Lizzo ανήρτησε ένα βίντεο στο προφίλ της, να κάνει twerking δίπλα σε πισίνα φορώντας το μαγιό της κι αυτό προκάλεσε διάφορα σχόλια.

«Αλήθεια θα συνεχίσουμε σαν να μην παρενόχλησε σεξουαλικά τις συνεργάτιδές της;», έγραψε ένας χρήστης, ενώ κάποιος άλλος είπε: «Θα περίμενα να ανταποκριθείς με σοβαρότητα σε ό,τι συμβαίνει συνέχισε ένας τρίτος».

Οι κατηγορίες εις βάρος της Lizzo

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από τις χορεύτριες της Lizzo, που έκαναν και τις καταγγελίες εις βάρος της, σε ένα ταξίδι στο Άμστερνταμ όπου ήταν προγραμματισμένη συναυλία της τραγουδίστριας, τον Φεβρουάριο του 2023, η ίδια προσκάλεσε τους χορευτές της σε βραδινή έξοδο στο strip club Bananenbar. Εκεί, ανάγκασε τα μέλη της να αγγίξουν τους γυμνούς performers του κλαμπ, τους δονητές από τους κόλπους τους, καθώς και να τρώνε μπανάνες από τους κόλπους ιερόδουλων. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τη μήνυση, η Lizzo πίεσε και μία από τις καταγγέλουσες, την Arianna Davis, να αγγίξει τα γυμνή στήθη των γυναικών που εργάζονταν εκεί. H ίδια το έκανε γιατί φοβήθηκε πως θα τη βλάψει επαγγελματικά στο μέλλον.

Σε ένα άλλο περισταρικό που συνέβη φέτος, μετά από ένα σόου στο Παρίσι, η Lizzo πήγε τους χορευτές της σε ένα κλαμπ, με το πρόσχημα να εμπνευστούν από την παράσταση που έδιναν εκεί. Το κλαμπ αυτό ήταν ένα καμπαρέ με γυμνούς χορευτές, το οποίο όμως παρέλειψε να το πει πριν, με αποτέλεσμα να μην έχουν το δικαίωμα οι χορευτές της να μην παρευρεθούν. 

Στις 26 Απριλίου η Crystal Williams απολύθηκε από τη Lizzo, επειδή θεωρούσε πως έπινε πριν τις συναυλίες. Παρότι η Williams είχε αρνηθεί αυτόν τον ισχυρισμό, τελικά 5 μέρες μετά έχασε τη δουλειά της. Για την ακρίβεια, όταν είχε τεθεί ξανά το ζήτημα πριν την απόλυση της, η η Williams απάντησε ξανά πως δεν έπινε, ωστόσο ο διευθυντής της περιοδείας της Lizzo την έδιωξε με το πρόσχημα των περικοπών. Αλλά κανείς άλλος δεν είδε την πόρτα της εξόδου εκτός από την ίδια.

Lizzo

Στο μεταξύ, όμως, μία ημέρα πριν, η Lizzo πέρασε τους χορευτές της ξανά από οντισιόν, με πρόβες 12 ωρών. Όσοι δεν την ικανοποιούσαν, θα απολύονταν. Σύμφωνα με τη μήνυση, η Arianna Davis φοβόταν τόσο πολύ μην χάσει τη δουλειά της, με αποτέλεσμα να μην πάει καθόλου στην τουαλέτα. Αντ’αυτού, λέρωσε το παντελόνι της και για να ολοκληρώσει την πρόβα της δόθηκε ένα διάφανο ρούχο χωρίς εσώρουχα.

Lizzo: Κατηγορούσε χορεύτρια της που πήρε βάρος

Συγκεκριμένα, στη μήνυση ισχυρίζεται ότι η Lizzo «έστρεψε την προσοχή» στην αύξηση βάρους μιας χορεύτριας μετά από μια παράσταση στο South by Southwest – ένας ιδιαίτερα φορτωμένος ισχυρισμός εναντίον μιας καλλιτέχνιδας που έχει κάνει τη θετικότητα του σώματος κεντρική πτυχή της προσωπικής της επωνυμίας.

Η μήνυση λέει ότι η Lizzo και άλλα μέλη του προσωπικού «δεν το είπαν ποτέ ρητά», αλλά έδωσε την εντύπωση ότι η Davis «χρειαζόταν να εξηγήσει την αύξηση του βάρους της και να αποκαλύψει προσωπικά στοιχεία για τη ζωή της για να διατηρήσει τη δουλειά της».

*Φωτογραφίες: Instagram / Lizzo