Η Lizzo αντιμετωπίζει μήνυση από τρεις χορευτές περιοδείας που ισχυρίζονται ότι υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση και ένα εχθρικό περιβάλλον εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της πίεσης να αγγίξουν γυμνούς χορευτές κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής σεξουαλικής εκπομπής.

Σε μια καταγγελία που κατατέθηκε την Τρίτη στο δικαστήριο του Λος Άντζελες, η Arianna Davis, η Crystal Williams και η Noelle Rodriguez κατηγορούν τη Lizzo (πραγματικό όνομα Melissa Jefferson) και την Big Grrrl Big Touring Inc. για ένα ευρύ φάσμα νομικών αδικημάτων, συμπεριλαμβανομένων επίσης φυλετικών και θρησκευτικών διακρίσεων.

Σύμφωνα με τη μήνυση, η Lizzo ώθησε τους χορευτές να παρευρεθούν σε μια σεξουαλική παράσταση στη διάσημη περιοχή Red Light του Άμστερνταμ και στη συνέχεια τους πίεσε να ασχοληθούν με τους ερμηνευτές.

«Η Lizzo άρχισε να καλεί τα μέλη του καστ να αγγίζουν εκ περιτροπής τους γυμνούς ερμηνευτές, να πιάνουν δονητές από τους κόλπους των καλλιτεχνών και να τρώνε μπανάνες που προεξέχουν από τους κόλπους των καλλιτεχνών», υποστηρίζει η αγωγή. «Η Lizzo έστρεψε τότε την προσοχή της στην κυρία Davis και άρχισε να πιέζει την κυρία Davis να αγγίξει το στήθος μιας από τις γυμνές γυναίκες που έπαιζαν στο κλαμπ».

Η μήνυση ισχυρίζεται επίσης ότι η Shirlene Quigley, η αρχηγός της χορευτικής ομάδας της Lizzo, επέβαλε τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις στους ενάγοντες και έκανε επανειλημμένες ενέργειες που τους έκαναν να νιώθουν άβολα, συμπεριλαμβανομένου του σχολιασμού για τη σεξουαλική παρθενία τους και της προσομοίωσης του στοματικού σεξ σε μια μπανάνα μπροστά τους.

Οι εκπρόσωποι των Lizzo και Quigley (που κατονομάζονται στη μήνυση ως συνεναγόμενοι) δεν απάντησαν αμέσως αίτημα για σχολιασμό την Τρίτη, σύμφωνα με όσα ανέφερε το «Billboard».

Συγκεκριμένα, η μήνυση ισχυρίζεται ότι η Lizzo «έστρεψε την προσοχή» στην αύξηση βάρους μιας χορεύτριας μετά από μια παράσταση στο South by Southwest – ένας ιδιαίτερα φορτωμένος ισχυρισμός εναντίον μιας καλλιτέχνιδας που έχει κάνει τη θετικότητα του σώματος κεντρική πτυχή της προσωπικής της επωνυμίας.

Η μήνυση λέει ότι η Lizzo και άλλα μέλη του προσωπικού «δεν το είπαν ποτέ ρητά», αλλά έδωσε την εντύπωση ότι η Davis «χρειαζόταν να εξηγήσει την αύξηση του βάρους της και να αποκαλύψει προσωπικά στοιχεία για τη ζωή της για να διατηρήσει τη δουλειά της».

Σε μια δήλωση στο Billboard, ο δικηγόρος των χορευτών Ron Zambrano έδωσε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτούς τους ισχυρισμούς σχετικά με την αύξηση βάρους: «Η εκπληκτική φύση του τρόπου με τον οποίο η Lizzo και η ομάδα διαχείρισης της αντιμετώπιζαν τους καλλιτέχνες τους φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με όλα όσα υποστηρίζει η Lizzo δημόσια, ενώ ιδιωτικά ζυγίζει. – ντροπιάζει τις χορεύτριες της και τις εξευτελίζει με τρόπους που όχι μόνο είναι παράνομοι αλλά και απολύτως αποθαρρυντικοί».

Άλλοι βασικοί ισχυρισμοί στην καταγγελία περιλαμβάνουν:

  • Η Rodriguez λέει ότι την «ξεχώρισε» η Quigley, αρχηγός της χορευτικής ομάδας, ως «άπιστη» και υποβλήθηκε σε «κήρυγμα» ακόμη και αφού ζήτησε συγκεκριμένα «να αποφύγει να της εντυπώσει τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις», συμπεριλαμβανομένης της πίεσης για συμμετοχή σε ομαδικές προσευχές.
  • Η Williams και η Davis ισχυρίζονται ότι οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων έπαιζαν σεξουαλικά ρητά τραγούδια και έκαναν σχόλια που έκαναν τους χορευτές «να αισθάνονται απίστευτα άβολα και φοβόντουσαν για την ασφάλειά τους», συμπεριλαμβανομένης μιας σεξουαλικά φορτισμένης δήλωσης ενός οδηγού αφού ένας χορευτής τον έπεσε κατά λάθος. Αλλά λένε ότι οι ανώτεροι υπάλληλοι «δεν έκαναν τίποτα για να κάνουν τους χορευτές να νιώσουν πιο ασφαλείς» αφού το ανέφεραν.
  • Η μήνυση ισχυρίζεται ότι η Big Grrrl Big Touring «μεταχειρίστηκε τα μαύρα μέλη της χορευτικής ομάδας διαφορετικά από άλλα μέλη», συμπεριλαμβανομένης της κατηγορίας των μαύρων χορευτών ότι «είναι τεμπέληδες, αντιεπαγγελματίες και κακές συμπεριφορές», ενώ «κανένας από αυτούς τους ίδιους ισχυρισμούς δεν διατυπώθηκε εναντίον χορευτές που δεν είναι μαύροι».
  • Η Lizzo φέρεται να υπέβαλε τη χορευτική ομάδα σε μια «αυστηρή επαναληπτική ακρόαση» τον Απρίλιο, αφού κατέθεσε επανειλημμένα αβάσιμες κατηγορίες ότι οι χορευτές «έπιναν αλκοόλ πριν από τα σόου». Η Davis ισχυρίζεται ότι η δοκιμασία δεν περιλάμβανε διαλείμματα στο μπάνιο για ώρες: «Φοβόταν ότι αν έφευγε από τη σκηνή σε οποιοδήποτε σημείο της ακρόασης θα απολυόταν [και] τελικά έχανε τον έλεγχο της κύστης της».
  • Η μήνυση αναφέρει άλλα υποτιθέμενα ξεσπάσματα από τη Lizzo, συμπεριλαμβανομένου ενός στο οποίο απέλυσε την Davis «επιτόπου» αφού ηχογράφησε ιδιωτικά μια συνάντηση. Αφού η Rodriguez παραπονέθηκε για αυτή την αλληλεπίδραση και είπε ότι θα παραιτηθεί, λέει ότι η Lizzo την «προσέγγισε επιθετικά με γροθιές».