Οι φωτογραφίες από το εξαιρετικά δημοφιλές φωτογραφικό λεύκωμα του 1992 της Μαντόνα «Sex» θα είναι διαθέσιμες σε δημοπρασία από τον οίκο Christie’s για πρώτη φορά.

Αυτό θα γίνει στο πλαίσιο του εορτασμού της 30ής επετείου από την κυκλοφορία της αμφιλεγόμενης έκδοσης.

Τον Οκτώβριο, 40 εκτυπώσεις που δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά στο «Sex» θα βγουν προς πώληση ως μέρος μιας ειδικής αυτόνομης δημοπρασίας.

Κάθε εκτύπωση θα έχει μια έκδοση και θα υπογράφεται από τη Μαντόνα και τον φωτογράφο μόδας Steven Meisel, ο οποίος έκανε τη φωτογράφιση του λευκώματος των 134 σελίδων.

Οι τιμές αναμένεται να κυμανθούν από 50.000 δολάρια έως και 300.000 δολάρια, σύμφωνα με τον Darius Himes, αντιπρόεδρο της Christie’s,.

Ένα μέρος των εσόδων θα διατεθεί για το Raising Malawi, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ιδρύθηκε από τη Μαντόνα το 2006 για την στήριξη ορφανών και ευάλωτων παιδιών στη χώρα.

«30 χρόνια μετά, το “Sex” εξακολουθεί να είναι κάπως αμφιλεγόμενο, αλλά εξακολουθεί να διαβάζεται ως ένα πολύ θετικό ορόσημο για το σώμα, θετικό για το σεξ», είπε ο Himes.

«Ήταν συγκλονιστικό και συγκινητικό και απαθανάτισε την καυτή ενέργεια που έβγαινε από τη Μαντόνα στις αρχές της δεκαετίας του 1990» συμπλήρωσε.