Η Μάρθα Στιούαρτ είναι μεταξύ των τεσσάρων μοντέλων του φετινού τεύχους του Sports Illustrated, που στόχο έχει να τιμήσει τις ισχυρές γυναίκες που ζουν σε ένα κόσμο όπου δεν νιώθουν κανένα περιορισμό, εσωτερικά και εξωτερικά. Τα άλλα μοντέλα είναι η ηθοποιός, Μέγκαν Φοξ, το μοντέλο, Μπρουκς Νέιντερ και η μουσικός Κιμ Πέτρας. 

Η Στιούαρτ στα 81 της έγινε το μεγαλύτερο σε ηλικία μοντέλο που εμφανίζεται με μαγιό στο θρυλικό περιοδικό, ξεπερνώντας και τη μητέρα του Έλον Μασκ, Μάγια, που πόζαρε το 2022 στα 74 της. Η φωτογράφιση έγινε στη Δομινικανή Δημοκρατία και η τηλεοπτική περσόνα πόζαρε με δέκα διαφορετικές εμφανίσεις. 

«Όταν άκουσα πως θα ήμουν στο εξώφυλλο του Sports Illustrated Swimsuit, σκέφτηκα ‘αυτό είναι υπέροχο, θα γίνω η μεγαλύτερη που έχει εμφανιστεί σε εξώφυλλο του Sports Illustrated» είπε η ίδια και πρόσθεσε: «Δεν σκέφτομαι ιδιαίτερα την ηλικία, ωστόσο πιστεύω πως είναι κάπως ιστορικό». 

Μάρθα Στιούαρτ:  Μοντέλο στα 15, επιχειρηματίας, τηλεοπτική περσόνα και πολλά ακόμη  

Γεννήθηκε στο Νιου Τζέρσεϊ το 1941, με το όνομα Μάρθα Έλεν Κοστίρα. Σπούδασε Ιστορία,  εργάστηκε ως μοντέλο και παντρεύτηκε τον χρηματιστή Άντι Στιούαρτ. Έγινε πρότυπο συζύγου και στην πορεία ξεκίνησε τη δική της εταιρεία catering, με πελάτες τα μεγαλύτερα στελέχη της Αμερικάνικης κυβέρνησης, με πρώτο και καλύτερο τον Τζορτ Μπους. 

Έγραψε βιβλίο με τίτλο «Entertaining», το οποίο πούλησε 500.000 αντίτυπα μόνο στην Αμερική, αλλά η επιτυχία αυτή την οδήγησε να γράψει επιπλέον 13 βιβλία. Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην περάσει και στην τηλεόραση με τηλεοπτικές εκπομπές που συγκέντρωναν 5 εκατομμύρια φανατικούς τηλεθεατές η καθεμία, τις Martha (2005-2012) και Martha Stewart Living (1993-2004). Αργότερα πέρασε και στη μαγειρική αλλά και στη διακόσμηση σπιτιών σαν μια άλλη guru.  

Βέβαια, η πτώση της ήρθε το 2005, με την καταδίκη της για απάτη και φοροδιαφυγή ύψους 45.673 δολαρίων, αλλά και για συμμετοχή και σύσταση σε συμμορία. Ανάμεσα στις κατηγορίες ήταν και οι παράνομες χρηματιστηριακές συναλλαγές με την εταιρεία ImClone. Μετά τη δίκη που κράτησε έξι εβδομάδες, πέρασε το κατώφλι της φυλακής και έμεινε για πέντε μήνες στις φυλακές της Δυτικής Βιρτζίνιας. Για κάποιες από τις κατηγορίες αθωώθηκε, αλλά αυτός ο ορυμαγδός αποκάλυψε τη σκοτεινή πλευρά της λαμπερής Αμερικανίδας βασίλισσας του lifestyle. Αποφυλακίστηκε τον Μάρτιο του 2005.

Το 2015, όταν πούλησε την εταιρεία της, όλοι πίστευαν πως θα αποσυρθεί για να χαρεί τη σύνταξή της, αλλά όχι. Το 2022 μπήκε στα άδυτα του ΤikTok και σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε το απόλυτο είδωλο. Η ίδια έγινε viral για τα διαφημιστικά σποτ με τα προϊόντα μακιγιάζ της ιαπωνικής εταρείας Clé de Peau.