Έρευνα εις βάρος του τραγουδιστή των Rammstein, Till Lindeman, ανακοίνωσε η εισαγγελία του Βερολίνου για κατηγορίες σεξουαλικών επιθέσεων μετά από συναυλίες του συγκροτήματος. 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι καταγγελίες σχετίζονται για την ακρίβεια με «σεξουαλικά αδικήματα και διακίνηση ναρκωτικών».

Οι Rammstein «στρατολογούν» γυναίκες για ερωτικές επαφές

Περίπου στα τέλη Μαΐου ξεκίνησαν να κυκλοφορούν οι πρώτες φήμες από νεαρές γυναίκες, οι οποίες κατηγορούσαν στο Twitter τους Rammstein για προσωπικό που στρατολογεί κοπέλες πριν τις συναυλίες τους. Οι περισσότερες κατηγορίες είχαν στόχο τον Till Lindeman. 

Η πρώτη ανάρτηση ήρθε από μία θαυμάστρια, ονόματι Σέλμπι Λιν. Η ίδια ισχυρίστηκε πως σε μια συναυλία των Rammstein στο Βίλνιους, ο Till Lindeman την πλησίασε με σεξουαλικές προθέσεις. Ωστόσο, ανέφερε ότι δεν την άγγιξε ποτέ κι όταν εκείνη τον απέρριψε, το αποδέχτηκε χωρίς να την πιέσει.

Όμως, η Λιν ένιωθε ναρκωμένη, σαν να της είχαν ρίξει κάτι στο ποτό. Την επομένη ξύπνησε με πόνους σε όλο το σώμα. Το ίδιο περιστατικό έχουν ισχυριστεί πως το έχουν ζήσει πάνω από 12 γυναίκες. Όπως εξήγησαν, το συγκρότημα αναζητά γυναίκες για ερωτική επαφή, ζητώντας τους να στείλουν φωτογραφίες τους πριν τη συναυλία, προκειμένου να τους υποδείξουν τα ρούχα που θα φορέσουν, για να μπουν στη… λίστα!

Rammstein: Η ανάρτηση του συγκροτήματος

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι κατηγορίες είχαν κάνει το γύρο του διαδικτύου, με το συγκρότημα αναγκαστικά να προχωρά σε ανακοίνωση, διαψεύδοντας τα πάντα. «Δεν γνωρίζουμε ότι γίνονται επίσημες έρευνες για το θέμα», ήταν μεταξύ άλλων όσα έγραψαν. 

Rammstein

Από την πλευρά του, ο Till Lindeman διέψευσε όλες τις κατηγορίες, με τους δικηγόρους του να δηλώνουν πως θα κινηθούν νομικά εις βάρος όλων των γυναικών. 

Και όλα τα παραπάνω, μαζί με την εισαγγελική έρευνα, γίνονται την ώρα που οι Rammstein πραγματοποιούν περιοδεία στην Ευρώπη. Μάλιστα, στην Ελβετία και την Αυστρία ζητούν να μποϊκοτάρει ο κόσμος τις συναυλίες τους.