Οι θαυμαστές των Pink Floyd έγιναν έξαλλοι, κατά τη διάρκεια συναυλίας του Ρότζερ Γουότερς στο London Palladium, καθώς αντί να τραγουδήσει όπως θα ήταν το λογικό, πέρασε μία ώρα διαβάζοντας την ακυκλοφόρητη αυτοβιογραφία του, έχοντας μπροστά του ένα λάπτοπ. 

Ο Γουότερς διάβασε σημειώσεις για τα κατοικίδια του, συμπεριλαμβανομένης μιας πάπιας που την ονόμασε «Donald», αφήνοντας το κοινό που περίμενε να ακούσει επιτυχίες από το άλμπουμ «Dark Side Of The Moon» άφωνο. Όλα αυτά την πρώτη ώρα της εμφάνισής του.

Ένας θαυμαστής ισχυρίστηκε στο Twitter ότι πετάχτηκε έξω επειδή είπε ότι η συναυλία ήταν «σκ@τα» και εξήγησε πως το τηλέφωνό του είχε «κατασχεθεί» – αν και ένας άλλος είπε ότι τα κινητά είχαν τοποθετηθεί σε θήκες για όσο  της συναυλίας.

Μάταια, πάντως ο Ρότζερ Γουότερς προσπάθησε να επαναφέρει το καλό κλίμα. Η δυσαρέσκεια ήταν έντονη. Πριν τη συναυλία έγραψε στο Twitter ότι ήταν «ενθουσιασμένος» για το σόου, δημοσιεύοντας ένα κλιπ του να τραγουδά στη σκηνή.

https://twitter.com/rogerwaters/status/1711076005337510390

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάιο οι γερμανικές αστυνομικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα σε βάρος του Ρότζερ Γουότερς, μετά την εμφάνιση του συνιδρυτή των Pink Floyd επί σκηνής του Mercedes-Benz Arena, στο Βερολίνο, με κουστούμι που παρέπεμπε σε ναζιστική στολή.

Η προβολή ναζιστικών συμβόλων, συμπεριλαμβανομένης της σβάστικας ή των διακριτικών των SS, είναι παράνομη στη Γερμανία, με εξαιρέσεις για εκπαιδευτικούς σκοπούς και σε καλλιτεχνικά πλαίσια. Ο Γουότερς ερευνήθηκε με βάση έναν ξεχωριστό νόμο, όντας ύποπτος για «υποκίνηση του λαού».

*Κεντρική φωτογραφία: Shutterstock