Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ξεκινήσει αντιπαράθεση ανάμεσα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Δε φανταζόμασταν ότι η Πρωτοχρονιά κι ο ερχομός του 2024 θα ήταν τέτοιος, αλλά ρίχνουμε λάδι στη φωτιά, έτσι, για να ξεκινήσει με πικάρισμα ο χρόνος.

Το βράδυ της αλλαγής του χρόνου, όλοι οι δήμοι και οι περιφέρειες της χώρας είχαν στήσει happenings και σόου με επίκεντρο τα πυροτεχνήματα που κατέκλυσαν τον ουρανό (ξέρουν άραγε οι δήμαρχοι ότι είναι βλαβερά για την ατμόσφαιρα; ξέρουν τρομοκρατούν τα ζώα και δη τα αδέσποτα; ξέρουν ότι στην Καβάλα έριξαν αθόρυβα πυροτεχνήματα ή ότι στο Άμστερνταμ είχαν εξίσου εντυπωσιακό σόου χρησιμοποιώντας μόνο ηλεκτρισμό;).

Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη ήταν αναμφίβολα στο επίκεντρο ως οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας και ως οι δύο πόλεις με τη μεγάλη αντιπαλότητα. Από το σουβλάκι-καλαμάκι στο ΠΑΟΚ-ΠΟΚ και μέχρι το Χαλκιδική-Αθηναϊκή Ριβιέρα, κεντρώοι και βόρειοι έχουν πάντα τρόπους για να αντιπαρατίθενται και να επιδεικνύουν την κατά το δικό τους δοκούν ανωτερότητα.

Εμείς, παρότι Αθηναίοι, βγάζουμε το καπέλο και αναγνωρίζουμε στη Θεσσαλονίκη πως είχε πολύ πιο μεγάλο σόου με πυροτεχνήματα να προσφέρει στους ανθρώπους που βρέθηκαν στην Αριστοτέλους και την κατέκλυσαν, σε αντίθεση με την Αθήνα όπου ο δήμαρχος Χάρης Δούκας βγήκε «ηττημένος» σε αυτή την μάχη, ποντάροντας μόνο στην εντυπωσιακή, αν μη τι άλλο, σύνδεση της Ακρόπολης με τα πυροτεχνήματα.

Δείτε όμως τις φωτογραφίες και κάντε σύγκριση.

Αθήνα – Πρωτοχρονιά 2024

Θεσσαλονίκη – Πρωτοχρονιά 2024

Και για να λέμε και τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, ακόμα και ο Πειραιάς βγήκε νικητής σε αυτή την άτυπη σύγκριση.

* Photo credits: Getty Images/Eurokinissi