Το 2024 έχει πάρει για τα καλά τη θέση του και ο πλανήτης προσπαθεί να συνέλθει από το ξενύχτι και τα γλέντια της υποδοχής. Όλες οι πόλεις του κόσμου είχαν στήσει το δικό τους ιδιαίτερο event υποδοχής του 2024, αλλά κάποιες εντυπωσίασαν περισσότερο από τις άλλες. Βαρκελώνη και Παρίσι από τις ευρωπαϊκές πόλεις είχαν τα πρωτεία, ενώ πολύ ιδιαίτερα έθιμα είδαμε στη Σενεγάλη και στην Ταϊλάνδη.

Λονδίνο

Νέα Υόρκη

Πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι βρέθηκαν στην Times Square για να υποδεχτούν το 2024, με πολύχρωμα χαρτάκια να πετάγονται στον αέρα, ενώ διασκέδαση υψηλού επιπέδου προσέφερε το Dick Clark’s New Year’s Rockin’ Eve, το σόου που μάθαμε στα Φιλαράκια με το Routine της Μόνικα και του Ρος. Στο σόου τραγούδησαν ο Τζάρεντ Λέτο, Cardi B, Green Day και αρκετοί άλλοι.

Βαρκελώνη

Στο βουνό Μοντζουίκ έγιναν τα πιο εντυπωσιακά happenings στη Βαρκελώνη, όπου 470 drones υψώθηκαν στον αέρα για να συντονίσουν την πυροδότηση των πυροτεχνημάτων.

2024
(Photo credits: Urbanandsport/NurPhoto via Getty Images)

Μαδρίτη

Στην Πουέρτα ντελ Σολ, μόλις μπήκε το 2024, το ρολόι χτύπησε 12 φορές και οι παριστάμενοι έφαγαν 12 ρόγες σταφυλιού για να τιμήσουν το έθιμο.

Παρίσι

Χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων ξημέρωσε στο Παρίσι και η υποδοχή του 2024 ήταν αντάξια της προσμονής και του μεγέθους της διοργάνωσης που θα γίνει το καλοκαίρι στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ρίο ντε Τζανέιρο

Στην φημισμένη Κοπακαμπάνα στο Ρίο ντε Τζανέιρο μαζεύτηκαν εκατομμύρια Βραζιλιάνοι για να γιορτάσουν τον ερχομό του 2024.

Φιλιππίνες

Στη Μανίλα, στην περιοχή Μακάτι, οι ουρανοξύστες γέμισαν φως και ο ουρανός με χρωματιστά πυροτεχνήματα για να υποδεχτούν το 2024.

Ντουμπάι

Στο ψηλότερο κτήριο στον κόσμο, το Burj Khalifa, οι κάτοικοι στο Ντουμπάι είδαν να στήνεται μια φαντασμαγορία από πυροτεχνήματα, ως επί το πλείστον από τα γύρω κτήρια, αφού η περιοχή πέριξ του ξενοδοχείου είναι συνήθως αποκλεισμένη από κόσμο και πληρώνεις αδρά για να βρεθείς εκεί.

2024
(Photo credits: Kabir Jhangiani/NurPhoto via Getty Images)

Σενεγάλη

Η γαλλική μπάντα Tambour Fangare και η σενεγαλέζικη Ngueweul Rythme χορεύουν και παίζουν μουσική στη φωτιά της ερήμου Λομπούλ, περίπου 180 χλμ. από την πρωτεύουσα Ντακάρ.

Ταϊλάνδη

Στην Ταϊλάνδη, οι βουδιστές μοναχοί μαζεύτηκαν στον ναό Wat Phra Dhammakaya στην περιοχή Πατούμ Τανί για την τελετή υποδοχής του 2024.

Άμστερνταμ

Στο Άμστερνταμ έκαναν το πιο οικολογικό σόου, αφού εκεί έχουν απαγορευτεί τα πυροτεχνήματα (στον υπόλοιπο πλανήτη πότε άραγε;), οπότε έπαιξαν με τον ηλεκτρισμό.

Σαν Φρανσίσκο

Το επίκεντρο των εορτασμών στο Σαν Φρανσίσκο ήταν το κτήριο Ferry, που είναι σαν ένα μικρό Big Ben, δηλαδή Small Ben – σχωράτε μας το κακό χωρατό.

Καππαδοκία

Τα αερόστατα σηκώθηκαν στην Καππαδοκία για ένα ωραίο σόου χωρίς πυροτεχνήματα.

Βερολίνο

Στην Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο, έγινε συναυλία για την υποδοχή του 2024 με εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου να δίνουν το παρών. Φέτος, υπήρχε μεγάλη αστυνόμευση, καθώς η κατάσταση στη Γάζα είχε προκαλέσει ανησυχία για τυχόν διαδηλώσεις.

Κύπρος

2024
(Photo credits: Kostas Pikoulas/NurPhoto via Getty Images)
2024
(Photo credits: Kostas Pikoulas/NurPhoto via Getty Images)

Βαλπαραΐσο

Στον κόλπο του Βαλπαραΐσο και της Βίνα ντελ Μαρ στήθηκε το πιο εντυπωσιακό σόου στη Χιλή.

Ελ Σαλβαδόρ

Στην παραλία Ελ Τούνκο στην πόλη Λα Λιμπερτάδ του Ελ Σαλβαδόρ μαζεύτηκε πλήθος κόσμου για να δει τα πυροτεχνήματα, ενώ σε όλες τις πόλεις εκτυλίχθηκε το έθιμο του Torito Pinto, δηλαδή του Χρωματιστού Ταύρου, όπου τα πυροτεχνήματα έχουν σχηματίσει το κεφάλι ενός ταύρου και εκρήγνυνται με συγκεκριμένο τρόπο.