Η Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ, έβγαλε λαβράκι, καθώς ο επικεφαλής της υπηρεσίας στην 4ετία της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιάννης Ρουμπάτης, αποκάλυψε ότι στην δική του θητεία υπήρχε παρακολούθηση του κ. Στέργιου Πιτσιόρλα, για την οποία ήταν ενήμερος ο Αλέξης Τσίπρας, τότε Πρωθυπουργός, και μάλιστα λίγο αργότερα έκανε υπουργό τον Πιτσιόρλα.

Ο κ. Ρουμπάτης ανέφερε πως είχε ενημερώσει τον Τσίπρα για έναν τεχνοκράτη που φερόταν να διαπραγματεύεται την πώληση μεγάλης έκτασης ελληνικής γης σε ξένα συμφέροντα που ήταν συνδεδεμένα με τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και τον Μπασάρ αλ Άσαντ. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έκταση ίση με το 1/5 ελληνικού νησιού (πιθανότατα η Ζάκυνθος), με 10 χιλιόμετρα ακτογραμμή και ο κ. Ρουμπάτης παρουσίασε στην Επιτροπή τον χάρτη της έκτασης και τα ονόματα των υποψήφιων επενδυτών.

Τότε, ο κ. Πιτσιόρλας ήταν στο ΤΑΙΠΕΔ και η παρακολούθησή του συνεχίστηκε με εντολή που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Ρουμπάτης.

Μάλιστα, ως προς την υπόθεση Ανδρουλάκη, τόνισε πως είθισται, τουλάχιστον στη δική του θητεία έτσι ίσχυε, ο Πρωθυπουργός να ενημερώνεται για όλα τα σημαντικά ζητήματα που διαχειρίζεται η ΕΥΠ και μόλις ολοκληρωθεί μια διαδικασία, τα αρχεία καταστρέφονται από την ψηφιακή τους μορφή, αλλά διατηρούνται γραπτώς για δύο χρόνια σε χώρο όπου ελάχιστοι έχουν πρόσβαση.

Εκτιμά λοιπόν πως το ίδιο έχει συμβεί με τον κ. Ανδρουλάκη, κρίνει ως παράνομη την παρακολούθηση βουλευτή ή Ευρωβουλευτή, αλλά εξηγεί πως από τη στιγμή που η επισύνδεση έγινε με την υπογραφή της εισαγγελέως κ. Βλάχου, τότε υπάρχει και τεκμηρίωση, αλλά και τόμος πληροφοριών, αφού μια τέτοια εισαγγελέας δεν θα λειτουργούσε ποτέ παρά τους κανόνες και τους νόμους.