Όταν εμφανίστηκε από την Αμερική και κατέλαβε τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια μέρα, θυμάμαι ότι στα social media (το υιοθέτησε κι ο Φίλης) δεδομένου και του παρελθόντος του Κασσελάκη, το είχαν ονομάσει «επιθετική εξαγορά» (hostile takeover). Λανθασμένος όρος τελικά.

Αυτός που αντιστοιχεί στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι το corporate raiding (εταιρική επιδρομή). Χρησιμοποιείς τα σωστά μέσα για να τονίσεις την δελεαστικότητα της πρότασης σου, κινείσαι γρήγορα για να μην υπάρχουν χρονικά περιθώρια αντίδρασης, αναλαμβάνεις τον έλεγχο και αποφασίζεις μόνος. Σιγά σιγά προχωράς σε πώληση των περιουσιακών στοιχείων, αφού διαλύσεις την εταιρεία σε κομμάτια. Αν θυμάστε, αυτή τη δουλειά έκανε στο Pretty Woman ο Ρίτσαρντ Γκιρ. Ήταν Επιδρομέας, όπως ονομάζεται.

Ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται να το ξέρει καλά αυτό το παιχνίδι. Τι στον διάολο, για περατζάδα και καφέ βρέθηκε στην Goldman Sachs..;

Διαβάζοντας τα ρεπορτάζ, φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη. Μάλιστα, με έναν τρόπο που στους εκτός ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί θυμηδία, αν όχι χοντρή πλάκα. Μοιάζει σαν να είναι μια κωμωδία από αυτές που λείπουν πολύ από την ελληνική τηλεόραση που το ‘χει ρίξει στο δράμα.

Άντε τώρα να βγει Συριζαίος να μιλήσει σοβαρά για τα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα και να μην αρχίσει το δούλεμα για Κασσελάκη.

Ανακαίνιση με παλιά έπιπλα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται

Ο Στέφανος έχει χίλιους τρόπους τελικά να είναι στην επικαιρότητα. Από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αρχίζει με τα πρωινάδικα με τα προσωπικά του και άλλα, και καταλήγει στις ειδήσεις όπου πάλι είναι δεύτερο θέμα μετά τα δραματικά γεγονότα στη Γάζα.

Το καλύτερο ανέκδοτο που είπε στην Αμερική, είναι ότι «Έχουμε σκυλοβαρεθεί, εγώ κι ο Τάιλερ. Μας κυνηγάνε λες κι δεν έχουν τι άλλο να κάνουν». Προφανώς, εννοεί ότι δεν του αρέσει και δεν έχει δώσει ο ίδιος ποτέ, από την πρώτη μέρα, δικαιώματα αλλά και τροφή όχι για σκέψη, αλλά για πλάκα και στα media και τα social media.

Η προβολή της προσωπικής ζωής ακόμα, χτύπησε τιλτ. Με σκηνές όπως μια φτυαριά στη Θεσσαλία και την επίσκεψη σε σπίτι πλημμυροπαθούς συγγενούς στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, το βίντεο στη Μακρόνησο με τον Αποστολάκη, με το πόσο θα βοηθήσει την Ελλάδα ο Τάιλερ, με τα δύο αγόρια που θέλει κατά παραγγελία κ.α. Τι να κάνουν μετά ο Λιάγκας κι η Καινούργιου; Να αφήσουν το λαβράκι να τους φύγει από τα χέρια..;

Κι ακόμα είναι στην Αμερική με τον μπαμπά του που τον ακολουθεί σε κάθε βήμα. Σκέψου να έρθει κιόλας, δεν θα τον προλαβαίνουμε. Τώρα, θα μου πείτε σε πόσους θα λείψουν αυτοί που διέγραψε και σε πόσο χρόνο θα ξεχαστούν. Άλλωστε, οι ίδιοι κουβαλάνε το αράχνιασμα του ΣΥΡΙΖΑ, τις αλλεπάλληλες εκλογικές ήττες, αλλά και ένα περιποιημένο, διπλής δόσης, με κερασάκια τρίτο μνημόνιο. Δε νομίζω να ήταν και οι αγαπημένοι των Ελλήνων ή να περίμεναν τίποτα καλύτερο από αυτούς.

Αυτοί κατηγορούν τον Κασσελάκη για δεξιό και ο Βίτσας εξομολογείται ότι ο Στέφανος του είπε «εγώ είμαι αριστερότερος από σένα». Αντί να μιλάμε σοβαρά, έχουμε βγάλει αριστερόμετρο σαν μεζούρα.

Ο Κασσελάκης από την άλλη μεριά μιλάει για ανανέωση και ανακαίνιση (διά στόματος Αυλωνίτου) του ΣΥΡΙΖΑ και τα πρώτα έπιπλα που έβαλε στο σαλόνι είναι ο Πολάκης, η Τζάκρη, η Αυλωνίτου, ο Παππάς και η Αυγέρη. Δε λέω, πειστικότατο γκρουπάκι για να τραβήξει κεντροαριστερούς και να γεμίσει το σαλονάκι…

Άσε που ο «δεξιός» Κασσελάκης «καθάρισε» σε μια νύχτα μαζικά τους διαφωνούντες με κορπορατικό τρόπο, σαν να είναι ο Ίλον Μασκ. Με ένα απλό email από τη Νέα Υόρκη ή το Μαϊάμι (δεν ξέρω που ταξιδεύει το παιδί) τους διέγραψε, καταφέρνοντας να ενώσει τον Μασκ με τον Στάλιν. Μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις, αν υποθέσουμε ότι ο φανατικότερος οπαδός του, είναι ο αψύς Κρητικός. Πάντως, μαγκιά του. Αυτό δεν το είχε τολμήσει ούτε ο Τσίπρας.

Ο Τσίπρας σε stealth mode

Το καλύτερο όμως, είναι η πλάκα ή το καψόνι που τους κάνει ο Τσίπρας. Όλοι μιλάνε στο όνομά του, όλοι τον ψάχνουν, μέσα στο αλαλούμ τον καρφώνουν κι αυτοί που είναι με τον Κασσελάκη μιλώντας για έναν ΣΥΡΙΖΑ που ήταν τσίρκο Medrano, και ο ίδιος, μετά το ταξίδι του στην Άγρια Δύση (που έμαθα ότι του άρεσε πάρα πολύ) έχει εξαφανιστεί. Όλοι περιμένουν κάθε μέρα να σταματήσει το κρυφτούλι και να πει «τζα»! Όπως είχε πει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παλιά «διατί να το κρύψωμεν άλλωστε;».

Ο Στέφανος προφανώς, το ξέρουν ακόμα και στις παιδικές χαρές, προωθήθηκε από τον ίδιο τον Τσίπρα και τους ανθρώπους του. Κι ό,τι φάουλ και πέναλτι έχει κάνει ο Κασσελάκης, ο Αλέξης δεν έχει βγάλει άχνα. Φαντάζομαι το διασκεδάζει. Γιατί κι ο ίδιος είχε πολλά ράμματα για τη γούνα των διαφωνούντων.

Δεν έχω καταλήξει τελικά αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί σε τσίρκο Medrano που λέει η Αυλωνίτου, αν έχει δίκιο ο παλιός σύντροφος του Τσίπρα, ο Καμμένος, που λέει «τη διοίκηση του φρενοκομείου την ανέλαβαν οι τρόφιμοι» ή αν έχει δίκιο ο Σκουρλέτης που λέει ότι «Με αυτά που γίνονται έχουμε εξασφαλίσει ένα μεγάλο κομμάτι στις επιθεωρήσεις της σεζόν». Και οι μέσα και οι έξω σαν φαρσοκωμωδία το βλέπουν και τη θέση της πολιτικής συζήτησης γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει ο χαβαλές. Εκτός από το Μαξίμου και τη Χαριλάου Τρικούπη που κάνουν πάρτυ.

Όσο για τους υπόλοιπους διαφωνούντες, τους εύχομαι αυτό που έλεγε ο Έντουαρντ Μάροου, δημοσιογράφος, στην τηλεοπτική του εκπομπή στο φινάλε, την περίοδο των εκκαθαρίσεων αριστερών και καλλιτεχνών στο Χόλιγουντ από τον περιβόητο ακροδεξιό Τζόζεφ ΜακΚάρθι: «Good night and good luck»!

Διότι, όπως καταλάβαμε από την κ. Αυγέρη, εξαιτίας της διαφοράς ώρας, τα tweets και τα mails έρχονται το βράδυ από τις ΗΠΑ.