Θέλεις να πας σε club για να χορέψεις και να απολαύσεις την δυνατή μουσική με την παρέα σου πίνοντας αλκοόλ ή πηγαίνεις με αποκλειστικό σκοπό να το να «σταθείς τυχερός»; Εάν ανήκεις στην δεύτερη κατηγορία, τότε δεν θα είσαι ευπρόσδεκτος στο Club 77 του Sydney της Αυστραλίας.

To εν λόγω νυχτερινό κέντρο απαγορεύει τους θαμώνες του τα επίμονα ενοχλητικά βλέμματα των αντρών προς τις γυναίκες, τα οποία μπορούν να τις κάνουν να νιώσουν εξαιρετικά άβολα.

Μάλιστα, αποκαλείται από πολλούς ως μία πιο ελαφριάς μορφής παρενόχληση, η οποία μπορεί να κάνει πολλές να νιώσουν ακόμη και ότι κινδυνεύουν.

Το Club 77 έχει ως απώτερό του σκοπό να προσφέρει σε όσους το προτιμούν για την διασκέδασή τους έναν «ασφαλή χώρο», έτσι θα πετάει έξω κάθε αρσενικό που κάνει τις γυναίκες να νιώθουν ότι δεν μπορούν να απολαύσουν μία βραδιά χωρίς να νιώθουν ότι είναι αντικείμενα.

Εκτός, φυσικά, εάν το φλερτ είναι συναινετικό και γίνεται σαφές ότι δεν ενοχλείται η εκάστοτε πελάτισσα. Όσοι δεν συμμορφώνονται με τους νέους κανόνες, θα συνοδευτούν από τους άντρες τις ασφάλειας εκτός του club. 

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Club 77 «έχουμε επίσης υποχρέωση να εκπαιδεύσουμε τους νέους θαμώνες του κλαμπ και να τους βοηθήσουμε να κατανοήσουν ποια θεωρείται απαράδεκτη συμπεριφορά εντός του χώρου και στην πίστα».

Ο συνιδιοκτήτης του συλλόγου Νταν Γκόρελ είπε στην Daily Telegraph ότι κανείς δεν είχε (ακόμα) αποβληθεί από το κλαμπ επειδή κοιτούσε επίμονα, αλλά θέλουν να θέσουν τους βασικούς κανόνες καθώς το κλαμπ είχε αρχίσει να γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στους νέους.

«Κάποιος που κοιτάζει επίμονα κάποιον μπορεί να τον κάνει να αισθάνεται άβολα. Οι άνθρωποι θέλουν να βγουν έξω, να διασκεδάσουν αλλά και να αισθάνονται ασφαλείς. Δεν θέλουν άλλοι άνθρωποι να τους κυνηγούν, να τους «καρφώνουν» επίμονα. Η ανταπόκριση του κοινού σε αυτό -μέχρι σήμερα- ήταν εξαιρετικά θετική», σύμφωνα με τον Νταν Γκόρελ.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

Ο Σειρηνάκης δίνει 10 εκατομμύρια και ένα Ford Mustang στην Amber Heard – Τι δώρα περιλαμβάνουν οι επόμενες προτάσεις του | intronews.gr

Ο εξορκισμός είναι η νέα φασάρα στη Θεσσαλονίκη: 4 περιοδικά που διαβάζουν φανατικά οι Ελεύθεροι Εξορκισμένοι | intronews.gr

We are for the festivals: Τα πράγματα που αγοράζαμε μικρά από τα πανηγύρια | intronews.gr