Σε αντίθεση με άλλους λουόμενους στη Φρεαττύδα, αποφάσισε να υπερασπιστεί αυτή που είχε ανάγκη. Ίσως να έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι γνωρίζει πολεμικές τέχνες και αυτό του δίνει έξτρα θάρρος, ωστόσο ο Μανώλης Καφετζιάδης ζητά ένα πράγμα από όλους μας. Να μην σωπαίνουμε…

Ο 22χρονος που τα έβαλε με τέσσερα άτομα στη Φρεαττύδα όταν αντιλήφθηκε ότι παρενοχλούσαν με πολύ άσχημο τρόπο ένα 17χρονο κορίτσι, μίλησε στο Πρώτο Θέμα και τόνισε ότι «μακάρι ο κάθε πολίτης να κάνει το ίδιο πράγμα, τίποτα άλλο δεν ζητάω. Όσο θα σωπαίνουμε, αυτά θα συμβαίνουν, και χειρότερα εννοείται».

Ο νεαρός αναφέρθηκε και στο περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του 15χρονου, στο ίδιο σημείο, σχεδόν ταυτόχρονα με τον προπηλακισμό της 17χρονης από τους τέσσερις Αιγύπτιους. «Τον πέταξαν στους βράχους. Αν δεις το σημείο θα διαπιστώσεις ότι δεν μπορείς να κρατήσεις με ευκολία την ισορροπία σου. Αφού τον χτύπησαν, τον έσπρωξαν και το παιδί έπεσε μέσα στο νερό».

Απόλυτα ψύχραιμος απέναντι σε τέσσερα «αγρίμια»

Τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν πάρει τραγική τροπή, αν ο 22χρονος Μ. Κ. δεν αξιοποιούσε τις γνώσεις του στις πολεμικές τέχνες, αλλά κυρίως αν δεν είχε απόλυτη ψυχραιμία απέναντι σε τέσσερα «αγρίμια».

Ο 22χρονος υπάλληλος σε beach bar της παραλίας της Φρεαττύδας στον Πειραιά παρατήρησε την περασμένη Τρίτη (6/6) ένα σοκαριστικό σκηνικό λίγα μέτρα μακριά από το σημείο που βρισκόταν, καθώς μία ελληνικής καταγωγής κοπέλα 17 ετών βρισκόταν περικυκλωμένη από τέσσερις νεαρούς μετανάστες από την Αίγυπτο.

Η κοπέλα που είχε πάει στην παραλία με έναν 15χρονο φίλο της για να κάνουν μπάνιο, βρέθηκε στα καλά καθούμενα εγκλωβισμένη ανάμεσα στα βραχάκια της παραλίας.

Οι δύο από τους νεαρούς επιτέθηκαν στον 15χρονο με πέτρες και απωθήσεις, ενώ οι άλλοι δύο εγκλώβισαν τη νεαρή κοπέλα. Προσπάθησαν να τους ληστέψουν ενώ τουλάχιστον ο ένας από τους τέσσερις θώπευε την κοπέλα σε διάφορα μέρη του κορμιού της.

Σ’ εκείνο το σημείο ο 22χρονος λειτούργησε με ψυχραιμία. Ο νεαρός είχε εντρυφήσει στα μαχητικά σπορ και στις πολεμικές τέχνες, έχοντας πετύχει μάλιστα διακρίσεις.

Όπως περιέγραψε μιλώντας στα Μέσα, πρώτο του μέλημα ήταν να τους πιάσει κουβέντα. Όταν αυτοί αντέδρασαν επιθετικά, κράτησε το σημείο του και αντιστάθηκε. Τότε αποφάσισαν να τον απειλήσουν με πέτρες, με ένα σπασμένο κουτί από αλουμίνιο αλλά και ένα σπασμένο γυάλινο μπουκάλι.

Διατήρησε την ψυχραιμία του και κατάφερε να κερδίσει χρόνο μέχρι την εμφάνιση της Αστυνομίας, που ανάγκασε τους τέσσερις νεαρούς να τραπούν σε φυγή. Οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με μεθοδική έρευνα κατάφεραν και εντόπισαν τους τέσσερις νεαρούς ηλικίας από 17 έως 18 ετών μέσα στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Το Τμήμα Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου σχημάτισε σε βάρος τους δικογραφία για πλήθος αδικημάτων και τους παρέπεμψε στον εισαγγελέα και από εκεί σε φυσικά σε δίκη. Όσον αφορά τα δύο παιδιά που δέχτηκαν επίθεση, δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες από τη ναυαγοσώστρια της παραλίας και ενημέρωσε τους γονείς των παιδιών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό:

«Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μεσημβρινές ώρες της 6-6-2023 στον Πειραιά, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας 17 και 18 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απόπειρας προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, απόπειρας ληστείας, απόπειρας κλοπής, παράνομης κατακράτησης, απειλής, σωματικής βλάβη και παράνομης κατακράτησης.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι χθες το μεσημέρι προσέγγισαν 17χρονη και 15χρονο (ημεδαπούς), που βρίσκονταν στην παραλία Φρεαττύδας στον Πειραιά, και προέβησαν στις προαναφερόμενες αξιόποινες πράξεις.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι δρώντας ανά δύο, ακινητοποίησαν την 17χρονη και ο ένας εξ αυτών αποπειράθηκε να προβεί σε προσβλητικά αγγίγματα σε βάρος της, ενώ με χρήση βίας προσπάθησε να αφαιρέσει κινητά τηλέφωνα. Στη συνέχεια στράφηκαν κατά του 15χρονου με σκοπό να τον τραυματίσουν.

22χρονος ημεδαπός, που αντιλήφθηκε το περιστατικό, προσέτρεξε να βοηθήσει τα θύματα και οι τρείς εκ των κατηγορουμένων του επιτέθηκαν με πέτρες και σπασμένο γυάλινο μπουκάλι, χωρίς να τον τραυματίσουν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά».