Ένας Καναδός παραδέχτηκε πως παρενόχλησε αεροσυνοδό, κατά τη διάρκεια πτήσης της American Airlines, τον περασμένο Αύγουστο. Μετά την ομολογία του, καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση.

Συγκεκριμένα, ο 50χρονος Enio Socorro Zayas τιμωρήθηκε από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μαϊάμι, μετά την κατηγορία που δέχτηκε τον Οκτώβρια, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που εξέτασε το Insider. Ο ίδιος παραδέχτηκε πως την 6η Αυγούστου, παρενόχλησε αεροσυνοδό, σε πτήτη που επέστρεφε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαϊάμι από το Κανκούν.

Αναφορικά με την καταγγελία, λίγη ώρα μετά την απογείωση, η αεροσυνοδός περπατούσε στο διάδρομο και σέρβιρε σνακ στους επιβάτες. Όταν συνάντησε τον Zayas, πίστεψε ότι κοιμόταν και έτσι του άφησε ένα πακέτο στην αγκαλιά του. Γυρνώντας την πλάτη της για να εξυπηρετήσει άλλο επιβάτη, ένιωσε ένα χέρι να αρπάζει το κάτω μέρος του μηρού της και να κινείται προς τα οπίσθιά της.

Η αεροσυνοδός γύρισε αμέσως και είπε «δεν μπορείς να το κάνεις αυτό», σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. Ο Zayas στη συνέχεια μουρμούρισε μια κατανοητή απάντηση, είπαν οι εισαγγελείς.

Μετά το περιστατικό, αρκετοί επιβάτες που πρόσεξαν το περιστατικό, πλησίασαν την αεροσυνοδό για να εκφράσουν τη δυσπιστία και τον θυμό τους, ενώ αρκετοί είπαν πως θα ήταν πρόθυμοι να περιγράψουν στις αρχές τι είχε συμβεί.

Μόλις το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Μαϊάμι, η αεροσυνοδός μίλησε με τις αρχές. Ο ανακριτής μίλησε με έναν άλλο επιβάτη που καθόταν σε ένα κοντινό κάθισμα στο διάδρομο και επιβεβαίωσε την αφήγηση της αεροσυνοδού, λέγοντας ότι είδε τον Zayas να αγγίζει ακατάλληλα τους γλουτούς της γυναίκας με μια «άρρωστη» έκφραση στο πρόσωπό του.

Ο Nayib Hassan, δικηγόρος του Zayas, είπε στο Insider ότι η τελική καταδίκη ήταν ένα «δώσε-πάρε» μεταξύ του πελάτη του και της κυβέρνησης, λέγοντας ότι και οι δύο πλευρές έκαναν παραχωρήσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αρχική κατηγορία που κατατέθηκε εναντίον του Zayas ήταν σεξουαλική επίθεση. Ο δικηγόρος είπε στο Insider ότι πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν είχε αρκετά στοιχεία για να αποδείξει την πιο σοβαρή κατηγορία, έτσι οι εισαγγελείς με την κατηγορία πλημμελήματος του έδωσαν ποινή φυλάκισης έξι μηνών.

Η υπόθεση έρχεται εν μέσω μιας έξαρσης που παρατηρείται στην απείθαρχη συμπεριφορά των επιβατών. Τον Οκτώβριο, αρκετές αεροσυνοδοί είπαν στη Sarah al-Arshani του Insider ότι είχαν βαρεθεί με τον αυξανόμενο αριθμό βίαιων περιστατικών κατά τη διάρκεια πτήσης.

Με πληροφορίες από το CNN