Με το ερχόμενο τριήμερο, δηλαδή την Πρωτομαγιά, να είναι «προ των πυλών» αναμφίβολα αυτό που απασχολεί άπαντες είναι η εικόνα που θα έχει ο καιρός κατά το χρονικό διάστημα εκείνο.

«Την άνοιξη κανείς δεν τη σταματά πλέον», τόνισε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος και ανέλυσε τα προγνωστικά του στοιχεία για τις επόμενες ημέρες.

«Νομίζω το τριήμερο της Πρωτομαγιάς θα είναι στους 24-25 βαθμούς» είπε χαρακτηριστικά, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο, φαίνεται ότι έρχεται ένα σύστημα αστάθειας από την Κυριακή το βράδυ που δεν μπορεί ακόμα να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το τι καιρό ακριβώς θα έχει. Ακόμα δεν υπάρχουν αρκετά ασφαλή στοιχεία για τη Δευτέρα» είπε.

Το Σάββατο θα είναι ακόμα μία ημέρα αστάθειας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open Κλέαρχο Μαρουσάκη, όπως και η Κυριακή, όπου το θερμόμετρο θα δείξει έως και 24 βαθμούς Κελσίου.

Αναφορικά με τον καιρό το επόμενο διάστημα και έως το τέλος του Απριλίου, ο κ. Μαρουσάκης ανέφερε πως μέχρι και το τέλος του Μήνα, λίγο δηλαδή πριν την αργία της Πρωτομαγιάς ο καιρός θα είναι παρόμοιος με αυτής της εβδομάδας. Θα έχει δηλαδή και υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και τοπικές καταιγίδες.

Ωστόσο, ο Σάκης Αρναούτογλου χαρακτήρισε «καλούτσικο» τον καιρό της Πρωτομαγιάς. Είπε ότι θα υπάρξουν κάποια περάσματα από τοπικές μπόρες και καταιγίδες, ωστόσο δεν θα έχουν διάρκεια.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει ο κ. Αρναούτογλου, λίγη περισσότερη συννεφιά σε σχέση με την Κυριακή θα επικρατεί την 1η Μαΐου στη χώρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχει βροχές από το πρωί. Ίσως κάποιες τις πρωινές ώρες να πέσουν στη δυτική Ελλάδα, αλλά εκεί ενδέχεται να ανοίξει πιο γρήγορα ο καιρός.

Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού σήμερα

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, σήμερα Πέμπτη στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά και πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά το πρωί στο βόρειο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Θα φτάσει στα βόρεια και το Αιγαίο τους 18 με 21 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.