Συνεχίστηκε σήμερα, Τετάρτη, η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρύση Αυγή, με την κατάθεση της Ελ. Δαμίγου, υπαλλήλου του καταστήματος «Beat», όπου πήγε το τάγμα εφόδου που έκανε την δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες.

Η υπάλληλος είπε ότι ο συνάδελφος της Κ. Διαμαντόπουλος, που αναμένεται να καταθέσει στο δικαστήριο στις 17 Ιουλίου, είχε καλύτερη οπτική επαφή με τους κατηγορούμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μάρτυρας Διαμαντόπουλος έχει καταθέσει τις ώρες προσέλευσης και τις ώρες που έφυγαν οι χρυσαυγίτες από το κατάστημα και τους έχει αναγνωρίσει ανεπιφύλακτα.

Ολοκληρώθηκε επίσης ο κύκλος των σχολιασμών των καταθέσεων των μαρτύρων για τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες από τους συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής. Οι συνήγοροι των Αιγύπτιων αλιεργατών και της οικογένειας Φύσσα τόνισαν ότι προκύπτει η οργανωμένη δολοφονική επίθεση από την Χρυσή Αυγή ενώ είχε προαναγγελθεί η επίθεση από τον Ι. Λαγό στο Πέραμα. Ο συνήγορος Θ. Καμπαγιάννης αναφέρθηκε στις σχετικές δηλώσεις ότι «θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή» και -όπως είπε- λίγες ώρες αργότερα έγινε η δολοφονική επίθεση.

Ο δικηγόρος Κ. Σκαρμέας τόνισε  πως «και μόνο το γεγονός ότι έχουμε δεκάδες χτυπήματα στο κεφάλι του Αμπουζίντ δείχνει τον δόλο τον ανθρωποκτόνο».

Σημαντική η κατάθεση της αστυνομικού Πολυχρονίδου σχολίασε ο δικηγόρος Κ. Παπαδάκης. «Είδε την αρχηγική συμπεριφορά του Πανταζή. Άξια λόγου και η επισήμανση ότι δεν φορούσαν εκείνο το βράδυ τα ρούχα -τα οποία άλλαξαν- αλλά μπλούζες της ΧΑ», ενώ ο Θεοδ. Θεοδωρόπουλος, συνήγορος της οικογένειας Φύσσα ανέφερε πως «οι μάρτυρες περιέγραψαν τον οργανωμένο χαρακτήρα αλλά και τη συγκάλυψη της πράξης, τον ανθρωποκτόνο σκοπό, τις κουβέντες που είπαν, την ύπαρξη επικεφαλής, το χρονοδιάγραμμα».

Τέλος, ο Αμπουζίντ είπε ότι «ήρθαν όλοι μαζί, ήθελαν να σφάξουν όλους τους μετανάστες, να μας διώξουν» και ο Αχμέντ έδωσε την περιγραφή της επίθεσης «βγες έξω, για να δεις τι κάνει η ΧΑ».