Η υπόθεση της 47χρονης Έφης Τσιχλάκη που βρέθηκε τον Μάρτιο του 2016 μέσα στο σπίτι της δολοφονημένη από το όπλο του συζήγου της, δικάζεται το πρωί της Τρίτης στον Άρειο Πάγο.

Εξετάζεται η αίτηση αναίρεσης για την ποινή που επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο σύζυγό της από το Εφετείο Χανίων.

Σημειώνεται πως ο σύζυγος της Έφης Τσιχλάκη, Κώστας Λεμενιτάκης, πρώην υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή στο Ρέθυμνο, είχε αθωωθεί στο πρωτόδικο δικαστήριο, λόγω αμφιβολιών, ενώ τον Μάιο του 2022 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης τον είχε κρίνει ένοχο με ψήφους 5-2 για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σύμφωνα με το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος φέρεται να έκανε απόπειρα στραγγαλισμού και να πυροβόλησε τη γυναίκα, σκηνοθετώντας στη συνέχεια την αυτοκτονία της.

Αν και επιμένει στην αθωότητά του, οι δικαστές στο Εφετείο έκριναν ότι ο κατηγορούμενος σκότωσε τη γυναίκα του και στη συνέχεια «έστησε» την αυτοκτονία της. Με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, τελικά του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών, απόφαση που εξόργισε τους συγγενείς της 47χρονης γυναίκας.

Η ιατροδικαστική έκθεση, πάντως, ανέφερε ότι η Έφη Τσιχλάκη είχε διαμπερές θανατηφόρο τραύμα στην αριστερή πλευρά του κρανίου από πυροβόλο όπλο, το οποίο βρέθηκε στα αριστερά της, πάνω από τον ώμο της.

«Ένα από τα μεγαλύτερα δικαστικά σκάνδαλα στην ιστορία της χώρας»

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος και ξάδελφος της δολοφονημένης γυναίκας, Εμμανουήλ Αθανασίου, μίλησε στο Star και αναφέρθηκε στη μάχη που έχει δώσει η οικογένεια της Έφης Τσιχλάκη για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Μάλιστα, κατήγγειλε ότι τόσο οι συγγενείς όσο και η μία ιατροδικαστής που ήταν τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, είχαν δεχθεί απειλές κατά τη διάρκεια της δίκης στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Έκανε λόγο για μία υπόθεση που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δικαστικά σκάνδαλα στην ιστορία της χώρας ενώ σημείωσε πως έχει «άρωμα μαφίας» καθώς η οικογένεια της Έφης Τσιχλάκη «βρέθηκε όχι μόνο να διεκδικεί την απόδοση δικαιοσύνης αλλά και να απειλείται για αυτό».

Η Έφη Τσιχλάκη είχε δεχθεί πυροβολισμό από την αριστερή πλευρά του κεφαλιού της ενώ ήταν δεξιόχειρας, γεγονός που σημειώνεται από πλευράς συνηγόρου της ως ουσιώδες τεκμήριο. Στο σημείο που εντοπίστηκε νεκρή η 47χρονη δε, οι αστυνομικοί βρήκαν σπασμένα γυαλιά και αντικείμενα, σημάδια στον τοίχο και ένα σπασμένο καθρέφτη. Αξίζει παράλληλα να αναφερθεί, ότι όπως αποφάνθηκαν οι δύο ιατροδικαστές, η 47χρονη Έφη πρέπει να είχε χάσει τις αισθήσεις της μετά από προσπάθεια στραγγαλισμού και μετά να δέχθηκε τον φονικό πυροβολισμό στο κεφάλι.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται στην τηλεόραση του STAR, «το σενάριο της αυτοκτονίας είναι αδιανόητο. Επιπλέον, δεν ταίριαζε στον χαρακτήρα της Έφης που ήταν ένας βαθύτατα πνευματικός άνθρωπος» συμπλήρωσε ο Εμμανουήλ Αθανασίου, μιλώντας για την ξαδέλφη του.

Κάνει λόγο ειδικότερα, για έναν «ιδιαίτερα βίαιο άνθρωπο», κάτι που του είχε ομολογήσει ο ίδιος, ενώ συμπλήρωσε ότι «ακόμη και σήμερα δηλώνει αθώος, ενώ έχει σκηνοθετήσει το έγκλημα».