Τα αποτελέσματα όλων των μετρήσεων της κοινής γνώμης, έπειτα από τις δημοσκοπήσεις που διενήργησαν οκτώ γνωστές εταιρείες τους δύο πρώτους μήνες του 2023, αλλά και τη διαχρονική πορεία της πρόθεσης ψήφου, όπως καταγράφεται στις μετρήσεις του τελευταίου έτους, παρουσίασε η ΕΡΤ μέσω του ERT News και της εκπομπής «Στο κέντρο» του Γιώργου Κουβαρά.

Στην έρευνα παρουσιάστηκε η πρόθεση ψήφου όπως καταγράφηκε από τις εταιρείες μετρήσεων τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2023, αλλά και η «γκρίζα» ζώνη των αναποφάσιστων. Επίσης, τα ποσοστά και οι διαφορές μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των υπολοίπων κομμάτων από τον Ιανουάριο του 2022 έως τον Φεβρουάριο 2023.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται μπροστά 6,5 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 30,9%. Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί στην τρίτη θέση με 10,4% και το ΚΚΕ στην τέταρτη θέση με 5,3%. Την έρευνα παρουσίασε ο διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης και εκλογικός αναλυτής Παναγιώτης Κουστένης.

Οσον αφορά στην εκλογική αναμέτρηση, κατά πάσα πιθανότητα θα διεξαχθεί στις 9 Απριλίου, αν και προς τον παρόν τίποτα επίσημο δεν έχει ανακοινωθεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη χθεσινή του ομιλία στο Περιστέρι, λέγοντας αρχικά «πόσο χαίρομαι κάθε φορά που επιστρέφω στο πολιτικό μου σπίτι. Γιατί εδώ εκλέγομαι και θα εξακολουθώ εδώ να εκλέγομαι» και πρόσθεσε: «φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από όταν ξεκίνησα την πολιτική μου διαδρομή το 2003 και η πρώτη μου εμφάνιση ήταν σε συγκέντρωση του Κώστα Καραμανλή στο Αιγάλεω».

Για την ημερομηνία των εκλογών δήλωσε πως «δεν θα πω πότε θα γίνουν ακριβώς οι εκλογές. Δεν θα αργήσουν και πολύ. Η πρώτη μεγάλη συγκέντρωση μας αφού προκηρυχθούν θα είναι στη Δυτική Αθήνα».

Εκλογική έρευνα

Εκλογική έρευνα

Εκλογική έρευνα

Εκλογική έρευνα

Εκλογική έρευνα

Εκλογική έρευνα

Εκλογική έρευνα

Εκλογική έρευνα