Αυξημένη είναι η κίνηση ειδικά σε λιμάνια και ΚΤΕΛ καθώς αναχωρούν σταδιακά οι εκδρομείς από Αθήνα για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Συγκεκριμένα, από το πρωί παρατηρείται αυξημένη κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, με τους εκδρομείς να αναχωρούν για τα νησιά. Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Κοκκάλα, εκπρόσωπο Τύπου του λιμενικού, η κίνηση είναι αυξημένη αλλά όχι στα επίπεδα του Πάσχα.

Όπως σημειώνει η ΕΡΤ, οι κρατήσεις για το τριήμερο είναι στους 18.000 επιβάτες ενώ πέρσι ήταν 25.000 συνολικά. Οι κρατήσεις αυτές αφορούν μόνο τον Πειραιά με προορισμούς τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και δεν συμπεριλαμβάνονται οι προορισμοί του Αργοσαρωνικού που οι κρατήσεις γίνονται τελευταία στιγμή.

Σημειώνεται ότι για σήμερα τα δρομολόγια φτάνουν τα 46 για όλους τους προορισμούς και για Αργοσαρωνικό, ενώ συνολικά έχουν προγραμματιστεί 130 για το τριήμερο.

Υπενθυμίζεται ότι την Πρωτομαγιά όλα τα πλοία θα είναι δεμένα στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας που ανακοίνωσε η ΠΝΟ για να τιμήσει την Εργατική Πρωτομαγιά. «Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν και πολλές φορές έδωσαν και τη ζωή τους για τα δικαιώματα των ναυτεργατών, αλλά και όλων των εργαζομένων τη γης», τονίζει σε μήνυμά του ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Μανώλης Τσικαλάκης.

Στο μεταξύ, στα ΚΤΕΛ Κηφισού παρατηρείται επίσης αυξημένη κίνηση. Προς Θεσσαλονίκη, έχουν προστεθεί 15 επιπλέον δρομολόγια φτάνοντας στο σύνολο τα 27, με την πλειοψηφία να φτάνει το 100% πληρότητα. Παράλληλα, 28 λεωφορεία έχουν προγραμματιστεί για Κόρινθο και 35 με 40 για Αχαΐα.