Έπειτα από εντολή του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, το Τμήμα Προπονητών Αθλημάτων της ΓΓΑ εκκίνησε άμεσα τη διαδικασία ανάκλησης της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του 44χρονου προπονητή τάε κβον ντο, ο οποίος εμπίπτει στα κωλύματα του άρθρου 3 του νόμου 2725/1999, μετά τη δίωξή του από την Εισαγγελία για κακουργηματικές πράξεις.

Να σημειωθεί ότι το σωματείο του εν λόγω προπονητή (Α.Σ. Ίριδα Ηλιούπολης) ουδέποτε είχε προσέλθει για να εγγραφεί και να νομιμοποιηθεί, μέσω του ηλεκτρονικού Μητρώου Αθλητικών Σωματείων, το οποίο λειτουργεί από το 2020, ενώ δεν διαθέτει ούτε Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Πώς δρούσε ο 44χρονος συλληφθείς στην Ηλιούπολη

«Ούτε μου είχε αναφέρει κάτι το παιδί μου και, μάλιστα, ήταν πολύ καλός επαγγελματίας. Υπήρχε στον επάνω όροφο ένας χώρος σαν σπίτι. Βέβαια, το παιδί μου δεν ανέβαινε γιατί τον έφερνα ντυμένο και τον έπαιρνα» κατέθεσε μια μητέρα ενός παιδιού που πήγαινε σε αυτή τη σχολή τάε κβον ντο στην Ηλιούπολη.

Ακόμα, η ίδια πρόσθεσε σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα»: «Δίπλα ήταν τα αποδυτήρια και οι τουαλέτες, ξέρω ότι ανέβαιναν όσα παιδιά ήθελαν και ξεντύνονταν, έκαναν το μπάνιο τους, άφηναν τα πράγματά τους. Είχε γραφείο εκεί και ξέρω πως τα τελευταία χρόνια είχε διαμορφώσει κάτι σαν σπίτι και έμενε σίγουρα εδώ κάποιες φορές».

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 44χρονος που είναι πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, προπονούσε καθημερινά αθλητές και αθλήτριες διαφόρων ηλικιών, κυρίως όμως ανήλικα παιδιά. Εκμεταλλευόμενος, λοιπόν, την ίδιότητα του αυτή προσέγγιζε ανήλικες μαθήτριες με ηλικία από 12 έως 16 ετών και αφού τις εκθείαζε αρχικά για τις ικανότητές τους στο άθλημα, τις έπειθε να ακολουθήσουν το αγωνιστικό τμήμα έτσι ώστε να έχουν πολύωρες και κυρίως ατομικές προπονήσεις μαζί του.

Στη συνέχεια, τόσο στο γυμναστήριο – πριν και μετά τις προπονήσεις – όσο και στο σπίτι του στην Ηλιόπουλη προχωρούσε σε γενετήσιες πράξεις μαζί και, μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις οι πράξεις αυτές ήταν ιδιαίτερα βάναυσες και επώδυνες για τις ανήλικες μαθήτριες.

Ο κατηγορούμενος με αυτό τον τρόπο, από το 2009 μέχρι και το 2020, φέρεται να βίασε τουλάχιστον πέντε κορίτσια που πλέον έχουν ενηλικιωθεί, όμως εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες περιπτώσεις τόσο πριν από το 2009 όσο και μετά το 2020.