Χειροπέδες σε προπονητή ανήλικων παιδιών πέρασαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, καθώς διαπιστώθηκε πως από το 2009 έως το 2020 έχει ασελγήσει σε βάρος τουλάχιστον πέντε κοριτσιών, ηλικίας από 12 έως 16.

Η υπόθεση έρχεται στην επιφάνεια λίγες μόνος ώρες μετά την οριστική καταδίκη του περιβόητου προπονητή τένις, που αντιστοίχως είχε ασελγήσει σε τέσσερα ανήλικα κορίτσια.

Στην πρόσφατη περίπτωση, ο 44χρονος προπονητής «φούσκωνε» τα μυαλά των μικρών αθλητριών και τις καλούσε να λάβουν μέρος στο αγωνιστικό τμήμα του Ταε Κβον Ντο ενός συλλόγου της Ηλιούπολης, εξασφαλίζοντας έτσι πως θα έκανε μαζί τους πολύωρες ατομικές προπονήσεις. Το αποτέλεσμα είναι να τις «ξεμοναχιάζει» σε χώρο του γυμναστηρίου είτε στο σπίτι του, για να κάνει αυτά που είχε στο νοσηρό μυαλό του.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη, πρωινές ώρες χθες Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δυνάμει σχετικού εντάλματος σύλληψης, ημεδαπός ο οποίος, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής αθλήματος σε αθλητικό σύλλογο, προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικων κοριτσιών.

Προηγήθηκε έρευνα στο πλαίσιο Προκαταρκτικής Εξέτασης από την οποία προέκυψε ότι ο ανωτέρω, τουλάχιστον από το 2009 έως και το 2020, προσέγγιζε ανήλικες μαθήτριές του, ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών και αφού εκθείαζε τις ικανότητές τους στο άθλημα, τις έπειθε να ενταχθούν στο αγωνιστικό τμήμα, ώστε να έχουν πολύωρες και κατά κύριο λόγο ατομικές προπονήσεις μαζί του. Ακολούθως, προέβαινε είτε στον χώρο του γυμναστηρίου είτε στην οικία του σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των ανήλικων.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε Ανακριτή, απ’ όπου εκδόθηκε και το σχετικό ένταλμα σύλληψης.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και στα οχήματα του συλληφθέντα καθώς και σε χώρο της σχολής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) κινητά τηλέφωνα, δύο (2) tablet, τρία (3) laptop, σκληρός δίσκος και κάρτα μνήμης.

Μέχρι στιγμής έχει προκύψει ότι ο συλληφθείς έχει ενεργήσει με τον ανωτέρω τρόπο δράσης γενετήσιες πράξεις σε βάρος τουλάχιστον πέντε (5) κοριτσιών, τα οποία πλέον έχουν ενηλικιωθεί, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.