Σε μια νέα δυνατότητα προχωρά από τον Σεπτέμβριο η Ισπανία, αφού οι πολίτες θα μπορούν να ταξιδεύουν με διάφορα τρένα του δημόσιου φορέα της χώρας χωρίς να πληρώνουν απολύτως τίποτα. Σημειώνεται πως οι τιμές των δημόσιων μεταφορών έχουν ήδη μειωθεί, λόγω της ραγδαίας αύξησης των τιμών ενέργειας και του πληθωρισμού.

Τώρα η κυβέρνηση ανακοίνωσε επιπλέον πως από 1η Σεπτεμβρίου, με ισχύ έως το τέλος του έτους, οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν εισιτήρια πολλαπλών ταξιδιών (10 ταξίδια με επιστροφή). Στο πλαίσιο αυτό, εξαιρούνται εισιτήρια που αφορούν ένα μόνο ταξίδι ή ταξίδια πολύ μεγάλων αποστάσεων.

Ισπανία: Εξοικονόμηση χρημάτων και προστασία του περιβάλλοντος

«Αυτό το μέτρο ενθαρρύνει στο μέγιστο τη χρήση αυτού του είδους δημόσιων συγκοινωνιών για την εξασφάλιση της αναγκαίας καθημερινής μετακίνησης με ένα ασφαλές, αξιόπιστο, άνετο, οικονομικό και βιώσιμο μέσο μεταφοράς, εν μέσω των έκτακτων συνθηκών της σταθερής αύξησης των τιμών της ενέργειας και των καυσίμων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ισπανικό υπουργείο Μεταφορών.

Η Ισπανία δεν είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έχει λάβει μέτρα για τη μείωση του κόστους των μέσων μαζικής μεταφοράς. Τον περασμένο μήνα, η Γερμανία κυκλοφόρησε ένα απεριόριστο μηνιαίο εισιτήριο δημόσιας συγκοινωνίας της τάξης των μόλις 9 ευρώ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τοπικές και περιφερειακές συγκοινωνίες σε όλη τη χώρα.

Τέλος, στα τέλη του προηγούμενου έτους, η Αυστρία εισήγαγε ένα εισιτήριο με μεγάλη έκπτωση που ισχύει σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς της χώρας, με στόχο να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους στο σπίτι. Το Klimaticket κοστίζει μόλις 1.267$ ετησίως, το οποίο κοστίζει περίπου 3,50$ την ημέρα.

Με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Νέος στόχος για τον Bill Gates: Δεν θέλει να ανήκει πια στους πλουσιότερους ανθρώπους – Τι κάνει για αυτό;

Σρι Λάνκα: Αντιμετωπίζει την πιο σοβαρή πολιτικοοικονομική κρίση από το 1948

Uber: Το σκάνδαλο και οι σεξουαλικές επιθέσεις από οδηγούς της – 550 γυναίκες μήνυσαν την εταιρεία στις ΗΠΑ