Η σημερινή αναμένεται να είναι η πιο ζεστή ημέρα του καλοκαιριού και κατά συνέπεια και του χρόνου, με τη θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους 36 βαθμούς σε περιοχές της χώρας. Ο καύσωνας γίνεται αιτία να εφαρμοστούν έκτακτα μέτρα για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επιβάλλεται παύση εργασίας στα delivery από τις 12.00 το μεσημέρι ως τις 17.00 το απόγευμα σε όσες περιοχές το θερμόμετρο δείχνει πάνω από 40 βαθμούς.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, o Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης γράφει χαρακτηριστικά:

«Για την προστασία των εργαζομένων στους νομούς που το φαινόμενο θα είναι έντονο, από τις 12:00 -17:00 ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΜΕ κάθε είδους εξωτερική εργασία και ειδικά τις υπηρεσίες delivery.

Κατά τις ώρες αυτές ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οι σχετικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες να δέχονται παραγγελίες για παράδοση. Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και τα πρόστιμα πολύ υψηλά. Την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων την θεωρούμε την απόλυτή μας προτεραιότητα. Εάν τηρηθούν τα μέτρα όλα θα πάνε καλά και άλλη μία δύσκολη μέρα θα περάσει».