Πάνω που νομίσαμε ότι μπαίνουμε – επιτέλους – σε πιο χειμωνιάτικες μέρες, έρχονται οι προβλέψεις για το πώς θα είναι ο καιρός που θα έχουμε στο ξεκίνημα του Δεκέμβρη και μας προσγειώνουν σε… ηλιόλουστη πραγματικότητα.

Χρόνια είχαμε να φτάσουμε να κυκλοφορούμε ακόμα με κοντομάνικο στα μέσα Νοέμβρη και προφανώς, όσο κι αν έχει και την καλή πλευρά του, αυτό μόνο ως καλό δε μπορείς να το χαρακτηρίσεις. Τα πρώτα κρύα έπιασαν και μπήκαμε σε mood… φθινοπώρου και χειμώνα, ωστόσο σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας στις αρχές του επόμενου μήνα.

«Επιμένει ο άστατος καιρός και σήμερα, ενώ από αύριο περιορίζεται προς τα νοτιοανατολικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας μας.

Μάλιστα από Παρασκευή ανεβαίνει αρκετά και η θερμοκρασία για να οδηγηθούμε σε ένα Σαββατοκύριακο ανοιξιάτικο με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, νοτιάδες, αραιές συννεφιές κατά τόπους πιο πυκνές, λίγες βροχές και αφρικανική σκόνη».

Κλείνοντας, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης γράφει: «Οι καμήλες του νότου νικάνε τις αρκούδες του βορρά παρά ότι το ημερολόγιο θα δείχνει Δεκέμβρη! Λέτε ο Άγιος Βασίλης να μας έρθει και φέτος από τη θάλασσα;».