Έχουν διπλασιαστεί ή και τριπλασιαστεί μια εβδομάδα μετά την κακοκαιρία Daniel οι τιμές σε βασικά προϊόντα που πωλούνται σε λαϊκή αγορά της Λάρισας, σύμφωνα με επορτάζ της ΕΡΤ παρουσιάζει αυξημένες τιμές σε συγκεκριμένα προϊόντα.

Πιο συγκεκριμένα, το αγγούρι έχει φτάσει στο 1 ευρώ το τεμάχιο, η ωτομάτα στα 3 ευρώ το κιλό από 1,20 ευρώ που πωλούνταν μέχρι πρότινος, το μαρούλι στα 5 ευρώ από 1 ευρώ που ήταν η τιμή πώλησής του αρχικά και το λάχανο στα 2,5 ευρώ το κιλό.

Για το θέμα των αυξήσεων τοποθετήθηκε ψαράς της λαϊκής αγοράς στην Λάρισα. Ο κ. Δημήτρης είπε ότι «οι τιμές στα ψάρια άλλαξαν ελάχιστα» και πρόσθεσε «εμείς είχαμε πρόσβαση στον Βόλο και τα καΐκια πάντα μπαίνουν πολλά μίλια από την ακτή μέσα και δεν ρισκάρουν τα δίχτυα τους. Αλλά οι ψαράδες έβγαλαν λίγα ψάρια λόγω των ημερών της κακοκαιρίας».

«Φόβος υπάρχει στον κόσμο χωρίς λόγο όμως. Γιατί το ποτάμι έχει 10 μέτρα λάσπη. Οι ψαράδες δεν ρισκάρουν ούτε να ρίξουν το δίχτυ τους μέσα στην βρωμιά ούτε ρισκάρουν να ψαρέψουν ρηχά. Ψαρεύουν πολλά μίλια από την ακτή και μέσα» συμπλήρωσε.

Επίσης ρωτήθηκε γιατί υπάρχουν πολλά κενά στην παραγωγή στην αγορά αλλά και μισή παραγωγή. «Δεν μπόρεσαν να έρθουν γύρω γύρω από τα χωριά. Εκείνα τα χωριά που πλημμύρισαν τους κατέστρεψε, δεν μπορούν να έρθουν. Από τον πιο μικρό μέχρι και τον πιο μεγάλο είναι κατεστραμμένοι όλοι . Είναι κατεστραμμένοι όλοι. Βοήθεια καμία από πουθενά. Για την κυβέρνηση θα μιλήσει ο λαός» απάντησε.

Μεταξύ άλλων παραγωγός βιομηχανικής ντομάτας για σάλτσα είπε στην ΕΡΤ, πως οι τιμές είναι διπλάσιες επειδή είναι ελλειμματική η αγορά. «Ισχύει ο νόμος της αγοράς .Όταν υπάρχουν ελλείψεις ανεβαίνουν οι τιμές αυτόματα. Απλά πολλές φορές γίνεται υπερβολή» είπε και πρόσθεσε πως «τα τοπικά θερμοκήπια δεν μπορούν να έρθουν στη Λάρισα. Γενικά υπάρχει πρόβλημα στην αγορά ειδικά στην ντομάτα».