Τα προβλήματα στους σιδηροδρομικούς σταθμούς συνεχίζουν στην πόλη της Λάρισας ακόμα και μετά το έγκλημα στα Τέμπη με τις αφύλακτες διαβάσεις των τρένων να αποτελούν σοβαρό πρόβλημα. Παράλληλα δεν λειτουργούν σωστά ούτε οι φωτινοί σηματοδότες.

Ειδικότερα, ο δημοτικός σύμβουλος της Λάρισας κ. Παίδης, τόνισε ότι στο κέντρο της πόλης υπάρχουν τουλάχιστον πέντε αφύλακτες διαβάσεις, όπου από εκεί περνάνε καθημερινά αυτοκίνητα, παιδιά για να πάνε στο σχολείο, ηλικιωμένοι και ΑΜΕΑ. Όπως επισήμανε ο κ. Παίδης, έχουνε χάσει δεκάδες άνθρωποι την ζωή τους σε αυτές τις διαβάσεις. «Είναι η μοναδική πόλη που για 10 χιλιόμετρα την διασχίζουν γραμμές τρένου. Οι μπάρες άμα κατεβούν δεν πρόκειται να ξανανέβουν, και μπορεί αυτό να συμβεί για μία ολόκληρη εβδομάδα, ενώ πολλές φορές χαλάει και η φωτοσήμανση με το φανάρι να παραμένει κόκκινο. Είχαμε κάνει και παράσταση διαμαρτυρίας στον επόπτη κ. Νικολάου», είπε χαρακτηριστικά στο pronews.gr.

Δεν λειτουργούν σωστά οι διαβάσεις των τρένων

Η κ. Χατζούλη κάτοικος της περιοχής επισήμανε σχετικά με το τι τους είπε ο επόπτης κ. Νικολάου: «Ο επόπτης μας είπε ότι δεν υπάρχουν οι πόροι για να καλύψουν τις ανάγκες που χρειάζονται, όπως να στείλουν προσωπικό, να φτιάξουν τη σήμανση, να καθαρίσουν τα χόρτα που παρεμποδίζουν τις διαβάσεις. Οικογένειες που έχουν χάσει κάποιον δικό τους άνθρωπο στις διαβάσεις τρένων της Λάρισας, έχουν προσφύγει στο δικαστήριο, αλλά ακόμη δεν έχουν βρει το δίκιο τους».

Παράλληλα η κ. Χατζούλη ανέφερε σχετικά με το ζήτημα των διαβάσεων: «Οι μπάρες κατεβαίνουν αρκετές φορές και παραμένουν έτσι, για πολλές ώρες οι και μέρες δημιουργώντας μποτιλιάρισμα μέσα στην πόλη. Αλλες φορές οι μπάρες σηκώνονται και παραμένουν έτσι την ώρα που περνάει το τρένο και μπορεί να συμβεί κάποιο ατύχημα».

Προβλήματα σε πολλές διαβάσεις στη Βόρεια Ελλάδα

Ο μηχανοδηγός κ. Ιορδανίδης ανέφερε σχετικά με τις διαβάσεις των τρένων: «Έχω διέλθει με το τρένο, αρκετές φορές από αυτό το σημείο όπου δεν λειτουργούν οι αυτόματες διαβάσεις. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό το σημείο, υπάρχουν πολλές διαβάσεις στην Βόρεια Ελλάδα που υπάρχουν αυτόματες διαβάσεις οι οποίες δεν λειτουργούν και επειδή είναι μειωμένο το προσωπικό και δεν είναι επαρκές για τη φύλαξη τους».