Οι αποκαλύψεις δεν έχουν τέλος για το τι συνέβη την 28η Φεβρουαρίου στον σταθμό της Λάρισας, λίγες ώρες πριν συγκρουστεί μια επιβατική αμαξοστοιχία με μια εμπορική στα Τέμπη και πεθάνουν τουλάχιστον 57 άνθρωποι.

Συγκεκριμένα, η καθαρίστρια του επανέλαβε τα όσα έχει πει για το τι γινόταν στον σταθμό Λάρισας. Μεταξύ άλλων, την Τρίτη (14/03) έκανε λόγο στον ALPHA για πάρτι μεταξύ εργαζομένων, σταθμαρχών, μηχανοδηγών, κλειδούχων και ντόπιων, οι οποίοι «έπιναν ένα ποτηράκι» και έβαζαν μουσική.

«Να πληρώσουν όλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Γεωργία, προσθέτοντας: «Ένιωσα μεγάλη οργή μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Είχε ανθρώπους μέσα, συναδέλφους μου, από το κυλικείο. Πόνεσα πάρα πολύ για τα νεκρά παιδιά».

Πάντως, την ίδια ώρα, συγκλονίζει το βίντεο από τον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης, στο οποίο η εργαζόμενη στον τομέα της καθαριότητας ακούγεται να σπαράζει, δίπλα από ένα σορό με λουλούδια για τα θύματα του δυστυχήματος: «Να πληρώσουν όλοι. Οι ανεύθυνοι, οι ανεύθυνοι!».

Τι υποστηρίζει ο μηχανοδηγός τρένου για τα σουβλάκια

Από την πλευρά του, ο μηχανοδηγός αμαξοστοιχίας που ακούγεται σε ηχητικό απόσπασμα να ψάχνει σουβλατζίδικο για να φάει, καθώς η πολύωρη παραμονή του στα χειριστήρια της μηχανής τον είχε εξαντλήσει, όπως υποστηρίζει, επεσήμανε: «Ήμασταν 12 ώρες στο δρόμο και ψάχναμε να βρούμε ένα τηλέφωνο να φάμε κάτι. Είναι μεμπτό αυτό, τρεις ώρες πριν γίνει το οτιδήποτε;».

«Δεν ήταν κανένα υπηρεσιακό τηλέφωνο, ήταν το προσωπικό μου τηλέφωνο, από το οποίο πήρα εγώ τηλέφωνο στον σταθμό και ζήτησα από τον σταθμάρχη, γιατί είναι ντόπιος εκεί, ένα τηλέφωνο για να φάμε κάτι, γιατί είμασταν από τις 10 το πρωί στο πόδι», σημείωσε ο μηχανοδηγός την Τρίτη (14/03), απαντώντας σε δημοσιεύματα που σχετίζουν αυτή την κίνηση με το «μπάχαλο» που επικρατούσε στον ΟΣΕ.

Ακόμα, ο ίδιος υποστήριξε σε δηλώσεις του που προβλήθηκαν στον ALPHA πως «δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα εκείνη τη στιγμή», τονίζοντας πως ο διάλογος δεν είχε καμία σχέση χρονικά με το περιστατικό στα Τέμπη.

Photo credits: larissanet.gr