Αυτές τις μέρες η Ευρώπη ταλαιπωρείται από ένα πρωτοφανές κύμα καύσωνα. Χώρες όπως η Βρετανία όπου το καλοκαίρι είναι συνήθως ήπιο, είδαν τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 40+ βαθμούς κελσίου.

Η Βρετανία θα ζήσει σήμερα τη θερμότερη ημέρα της, με την θερμοκρασία να φτάνει έως και τους 43 βαθμούς κελσίου.

Στην Γαλλία, εκδόθηκαν προειδοποιήσεις για ακραίες θερμοκρασίες ώστε να λάβουν οι πολίτες μέτρα αυτοπροστασίας και να αποφύγουν το ενδεχόμενο θερμοπληξίας, ηλίασης κτλ. Στη Ναντ, το θερμόμετρο έφτασε τους 42 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία – ρεκόρ για την περιοχή.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται το κύμα καύσωνα να μετακινηθεί προς τα Βόρεια της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Το ασυνήθιστο για πολλές περιοχές κύμα ζέστης αποδείχτηκε φονικό καθώς πάνω από 1000 Ευρωπαίοι έχουν χάσει την ζωή τους.

Ταυτόχρονα, πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει σε διάφορα σημεία της ηπείρου, αποτέλεσμα των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Ιδιαίτερα δυσοίωνη είναι η κατάσταση στην Πορτογαλία, όπου περισσότεροι από 80 δήμοι σε 10 περιφέρειες της Πορτογαλίας βρίσκονται αντιμέτωποι με δασικές πυρκαγιές, σύμφωνα με το Πορτογαλικό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και την Ατμόσφαιρα (IPMA).

Οι μετεωρολόγοι αναφέρουν ότι ο καύσωνας κατευθύνεται βόρεια, με το Βέλγιο και τη Γερμανία να αναμένεται να δουν θερμοκρασίες γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου τις επόμενες ημέρες. Οι θερμοκρασίες προβλέπεται επίσης να αυξηθούν στην Ολλανδία, καθώς οι πυρκαγιές συνεχίζουν να μαίνονται στα νότια μέρη της ηπείρου.

Τη Δευτέρα, η Ολλανδία κατέγραψε την πιο ζεστή μέρα της χρονιάς μέχρι στιγμής. Στη νοτιοδυτική πόλη Westdorpe, η θερμοκρασία έφτασε τους 33,6 βαθμούς Κελσίου. Και η ζεστη θα είναι πιο έντονη σήμερα, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τους 39 βαθμούς Κελσίου στις νότιες και κεντρικές περιοχές της Ολλανδίας.

Δεύτερη ημέρα καύσωνα είναι η σημερινή και για το Βέλγιο με το θερμόμετρο να αναμένεται να ξεπεράσει τους 39 βαθμούς στις Βρυξέλλες και το βασιλικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο να έχει θέσει τη χώρα σε πορτοκαλί συναγερμό. 40 βαθμούς αναμένεται να δείξει ο υδράργυρος στα δυτικά και νοτιοδυτικά της χώρας.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

Σταύρος Νικόλαος Νιάρχος: Ο εγγονός του Σταύρου Νιάρχου κρατείται από τις μυστικές υπηρεσίες του Κονγκό

Μύκονος: Άγριος καυγάς με μεθυσμένους πελάτες σε γνωστό beach bar – Συνελήφθη ένας πυγμάχος

Ιαπωνία: 30 θαλάσσιες χελώνες βρέθηκαν σχεδόν νεκρές με τραύματα στον λαιμό – Πού μπορεί να οφείλονται