Με τραυματισμένο λαιμό βρέθηκαν 30 πράσινες θαλάσσιες χελώνες, ένα είδος υπό εξαφάνιση, στο ιαπωνικό νησί Κουμετζίμα στη νότια νομαρχία Οκινάουα. Βρέθηκαν κατά την άμπωτη, σύμφωνα με αξιωματούχο της αστυνομίας από το αστυνομικό τμήμα Naha, και έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα τις αρχές.

Μερικές από αυτές αιμορραγούσαν και μετά βίας ανέπνεαν, ενώ έφεραν τραύματα γύρω από το λαιμό τους που προκλήθηκαν από κάτι αιχμηρό, σαν λεπίδα. Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι το πού βρίσκονται οι χελώνες είναι προς το παρόν άγνωστο και είναι πιθανό να παρασύρθηκαν από την παλίρροια.

Η περιοχή όπου βρέθηκαν είναι ο φυσικός τους βιότοπος. Είναι γεμάτο από το θαλάσσιο χόρτο, το οποίο τρώνε οι χελώνες, όπως δήλωσε ο Yoshi Tsukakoshi, εκπρόσωπος του μουσείου θαλάσσιων χελωνών Kumejima. Τόνισε ότι συχνά μπλέκονται στα δίχτυα που έχουν τοποθετήσει ντόπιοι ψαράδες και μπορεί να προσπαθούν να τις απομακρύνουν γιατί τους «χαλάνε» την δουλειά.

«Μερικοί ψαράδες πιστεύουν ότι οι χελώνες τρώνε όλο το θαλάσσιο χόρτο προτού αναπτυχθεί και αυτό εμποδίζει τα ψάρια να γεννηθούν στην περιοχή», είπε ο Tsukakoshi. Οι ψαράδες μερικές φορές καταφεύγουν σε βάναυσες μεθόδους για να απελευθερώσουν τις χελώνες που μπλέκονται στα δίχτυα τους. Σε αυτές τις πρακτικές μπορεί να οφείλονται και τα τραύματα που έφεραν οι χελώνες στον λαιμό.

Σύμφωνα με τους κατοίκους του νησιού, το προσωπικό του Μουσείου Θαλάσσιας Χελώνας έσπευσε στην παραλία στο ανατολικό τμήμα του νησιού, όπου οι περισσότερες χελώνες κείτονταν ακίνητες. «Πολλές από τις χελώνες φάνηκαν νεκρές. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιo. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να το επεξεργαστούμε αυτό» ανέφερε ένας υπάλληλος του μουσείου.

Όλα τα είδη θαλάσσιας χελώνας θεωρούνται απειλούμενα και περιλαμβάνονται στην Κόκκινη Λίστα της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN). Είναι όλα προστατευόμενα, σύμφωνα με το World Wide Fund for Nature, μια διεθνή μη κυβερνητική οργάνωση.

Photo: Unsplash.com / giorgia-doglioni

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Ακόμα μια ένοπλη επίθεση στις ΗΠΑ: 3 νεκροί και 2 τραυματίες μετά από πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο

Antonov: Τα 38 μοιραία λεπτά και η ηρωική προσπάθεια του πιλότου να μην πέσει σε σπίτια στην Καβάλα

Συνελήφθη ο βαρόνος ναρκωτικών, Caro Quintero, που είδαμε στο «Narcos:Mexico» – Πώς κατέληξε στη λίστα των 10 πιο καταζητούμενων του FBI