Ο Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος Σταύρος Νικόλαος Νιάρχος, βρίσκεται υπό κράτηση στο Κονγκό, από τις μυστικές υπηρεσίες της Αφρικής. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό αξιωματούχο, ο Νιάρχος έκανε ενέργειες χωρίς να ενημερώσει τις αρχές.

Όπως αποκάλυψε το Γαλλικό Πρακτορείο, ο δημοσιογράφος φέρεται να προσέγγισε ένοπλες οργανώσεις στα νοτιοανατολικά της χώρας. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα οργανώσεις, ανέφεραν ότι ο Νιάρχος και ένας Κονγκολέζος δημοσιογράφος συνελήφθησαν την Τετάρτη στην πόλη Λουμπουμπάσι και μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα Κινσάσα.

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο αξιωματούχος, πρέπει να είναι «σε εγρήγορση» μετά τη δολοφονία δύο μελών του ΟΗΕ το 2017. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η Αμερικανίδα πρόξενος επισκέφθηκε τον Νιάρχο, ο οποίος ενδέχεται να αφεθεί ελεύθερος ακόμα και σήμερα, αφού οι τοπικές αρχές «δεν έχουν κανένα συμφέρον να τον κρατούν».

Σταύρος Νικόλαος Νιάρχος: Πρόσφατα κάλυψε τον πόλεμο στην Ουκρανία

Το επίθετο του θα σας λέει σίγουρα κάτι, αφού ο Σταύρος Νικόλαος είναι ο 33χρονος εγγονός του Σταύρου Νιάρχου, γιος του Σπύρου Νιάρχου και της Δάφνης Γκίνες. Έχοντας επιλέξει την ερευνητική δημοσιογραφία στη ζωή του, εργάζεται για λογαριασμό των αμερικανικών περιοδικών, The Nation και The New Yorker.

Έχει ταξιδέψει για να καλύψει θέματα σε Κονγκό, Υεμένη, Ιαπωνία, Μπουργκίνα Φάσο και σε πολλά ακόμα μέρη, με τα κείμενα του να έχουν δημοσιευτεί σε Guardian, Independent και Observer.

Πρόσφατα, κάλυψε τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον ίδιο να ταξιδεύει στο Λβιβ και να καταγράφει, πέρα από την τραγική καθημερινότητα των αμάχων, τις προσπάθειες των Ουκρανών να περισώσουν από τους βομβαρδισμούς έργα τέχνης και πολιτισμού. Παράλληλα, παρουσίασε και τη δράση του ουκρανικού αντιστασιακού ραδιοφωνικού σταθμού Kraina FM.

Ο λόγος που πήγε στο Κονγκό, ήταν για να κάνει ρεπορτάζ για την προστασία της φύσης, της οικονομίας και του πολιτισμού, για λογαριασμό του περιοδικού The Nation.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Ιαπωνία: 30 θαλάσσιες χελώνες βρέθηκαν σχεδόν νεκρές με τραύματα στον λαιμό – Πού μπορεί να οφείλονται

«Χαμός» στην Μύκονο με το live του Βέρτη – 15.000 ελάχιστη κατανάλωση και το «ντου» της ΑΑΔΕ

Συνελήφθη ο βαρόνος ναρκωτικών, Caro Quintero, που είδαμε στο «Narcos:Mexico» – Πώς κατέληξε στη λίστα των 10 πιο καταζητούμενων του FBI