Μπορεί ο στρατός της Ρωσίας να είναι μεγαλύτερος και επιθετικότερος, όμως η Ουκρανία έχει την δύναμη να αντιστέκεται ακόμη χάρη στον «άσσο στο μανίκι» της που ακούει στο όνομα: υπερσύγχρονος πολεμικός εξοπλισμός.

Φυσικά, η κατατρεγμένη Ουκρανία δεν θα είχε πρόσβαση σε τέτοιου είδους εξοπλισμό εάν δεν της είχε παραχωρηθεί από τους «φίλους» της στην Δύση.

Έτσι, οι νέοι πύραυλοι που χρησιμοποιεί το τελευταίο διάστημα, δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στον κουρασμένο ρωσικό στρατό, μετά από 5 μήνες εχθροπραξιών.

Την προηγούμενη εβδομάδα μόνο, έλαβαν χώρα τεράστιες εκρήξεις στις κατεχόμενες περιοχές των Ντονιέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαποριζίας και Χερσώνας. Τα αποδεικτικά στοιχεία που έδωσε οι εικόνες από τους δορυφόρους και δημοσιεύτηκαν από αναλυτές της Δύσης, επιβεβαιώνουν ότι τα νέα πυρομαχικά του ουκρανικού στρατού είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά έναντι του εισβολέα.

Για μήνες, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky παρακαλούσε την Δύση να στείλουν περισσότερα πυρομαχικά για να βοηθήσουν τον ουκρανικό στρατό να αντεπιτεθεί, πράγμα που τελικά έκαναν. Ως αποτέλεσμα, η άμυνα του ουκρανικού στρατού είναι αρκετά ενισχυμένη και στα νότια αλλά και στα ανατολικά της χώρας.

Ο Vadim Denysenko, ανώτατος αξιωματικός του υπουργείου εσωτερικών, ανέφερε την περασμένη Τετάρτη ότι «με τον εξοπλισμό που λάβαμε μπορέσαμε να καταστρέψουμε δεκάδες αποθήκες των Ρώσων με πυρομαχικά, προμήθειες και καύσιμα. Σίγουρα θα επηρεάσει την αποτελεσματικότητα του ρωσικού στρατού το μεγάλο αυτό μας χτύπημα».

Μέσα στους προμηθευτές της Ουκρανίας συγκαταλέγονται κυρίως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Γαλλία.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Mario Draghi: Ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν για την Ιταλία από την παραίτησή του;

Kevin Spacey: Αρνείται σθεναρά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση – Η δίκη ορίστηκε για την επόμενη χρονιά

Ισπανία: Το έξυπνο μέτρο που ανακοίνωσε για τις μετακινήσεις μετά την αύξηση των τιμών ενέργειας