Μια ενδιαφέρουσα είδηση έκρυβε η Γενική Συνέλευση της Dimand τις προηγούμενες ημέρες, την νέα μεγάλη επένδυση της εταιρείας, μαζί με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, για οικόπεδο το οποίο ανήκει στο ΤΕΕ πάνω στο δαχτυλίδι της λεωφόρου Κηφισίας, μπροστά από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι.

Το οικόπεδο με εμβαδόν 9.066,803 τ.μ. βρίσκεται στον κόμβο της Λ. Κηφισίας – Αττικής οδού στην άνοδο της Λ. Κηφισίας απέναντι από το κτήριο του ΟΤΕ. Πρόκειται για μια έκταση, η οποία, λόγω της θέσης της διαθέτει εύκολη πρόσβαση με αυτοκίνητο, λεωφορεία και προαστιακό σιδηρόδρομο και μεγάλη προβολή, καθώς οποιοδήποτε κτίσμα θα είναι ορατό και από τους δύο μεγάλους οδικούς άξονες.

Ο διαγωνισμός έχει, ήδη, κερδηθεί από την Dimand, την κατασκευή θα αναλάβει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και αναμένεται η υπογραφή της σχετικής σύμβασης με στόχο την ανέγερση κτιρίων γραφείων και νέων υποδομών υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, όπως, εξάλλου, κάνει στην πλειοψηφία των αναπτύξεών της η εταιρεία. Από την τελική οικοδομή που θα προκύψει, κάποια γραφεία θα δοθούν στο ΤΕΕ προς χρήση, ενώ κάποια άλλα θα μισθωθούν.

Στο κτίριο του ΤΕΕ θα πρέπει να προβλεφθούν δύο συγκροτήματα κλιμακοστασίων με 3 ανελκυστήρες συνολικά ανά στάθμη και ένα WC AMEA. Η διαρρύθμιση των ορόφων θα εξασφαλίζει τουλάχιστον στο 20% της επιφανείας κλειστούς χώρους γραφείων και το υπόλοιπο σε open plan, με καθαρό ύψος των χώρων κύριας χρήσης 2.60 μ. Ο χώρος στάθμευσης θα εξυπηρετεί τις ελάχιστες απαιτήσεις των γραφείων αλλά και τμήμα που πιθανόν να λειτουργεί σαν δημόσιος χώρος στάθμευσης. Στα υπόγεια θα τοποθετηθούν οι Η/Μ χώροι, χωριστά για κάθε κτίριο, θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, ΑΜΕΑ, ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ποδηλάτων με βάση τους υφιστάμενους κανονισμούς και το πρότυπο LEED.

Η τελική επένδυση, σύμφωνα με τους όρους στο διαγωνισμό του ΤΕΕ, ανέρχεται σε 20,3 εκατ ευρώ πλέον ΦΠΑ. Το δε χρονοδιάγραμμα παράδοσης θα εξαρτηθεί από την έναρξη της κατασκευής, ωστόσο η χρονική διάρκεια της κατασκευής έως την παράδοση του κτιρίου από τον ανάδοχο στο ΤΕΕ έχει οριστεί στους 24 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σχετικής σύμβασης.