Διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο της παραβατικότητας σε βάρος ανηλίκων, κυρίως ληστειών συνήθως από ανηλίκους. Μόνο το βράδυ της Τετάρτης (30/8) δύο περιστατικά ληστειών σημειώθηκαν στους δρόμους της Αττικής και συγκεκριμένα στα βόρεια προάστεια, προκαλώντας έντονο προβληματισμό καθώς η κατάσταση τείνει να ξεφύγει πέρα από τον έλεγχο.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως μόλις πριν από 24 έως 48 ώρες άλλα αντίστοιχα περιστατικά ληστειών είχαν καταγραφεί στο κέντρο της Αθήνας.

Πεδίον Άρεως: «Αγέλη» με μαχαίρια λήστεψε δύο 14χρονους

Μπούλινγκ και εγκλωβισμός στο Μαρούσι

Το πρώτο συμβάν σημειώθηκε στον σταθμό ΗΣΑΠ Αμαρουσίου. Ήταν νωρίς το βράδυ της Τετάρτης, στις 20:20 όταν η Άμεση Δράση ενημερώθηκε για επίθεση δύο αγνώστων, πιθανότατα νεαρών σε βάρος ενός 16χρονου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν από το νεαρό παιδί, οι δύο τύποι το εγκλώβισαν και χωρίς να του ασκήσουν σωματική βία, το πίεσαν και του απέσπασαν το κινητό του. Το παιδί εν τέλει κατάφερε να καλέσει την Αστυνομία και να καταγγείλει το συμβάν.

Και βία στο… μενού των ληστειών στην Κηφισιά

Το δεύτερο και πιο σοβαρό συμβάν, σημειώθηκε στην Κηφισιά. Ήταν αργά το βράδυ της Τετάρτης, στις 22:10 όταν οι Αρχές έλαβαν κλήση για βοήθεια από ένα 13χρονο παιδί. Στη συμβολή Λεβίδου και Κολοκοτρώνη, τέσσερις συνολικά άγνωστοι, εγκλώβισαν και χτύπησαν στο πρόσωπο το 13χρονο παιδί, αποσπώντας του το κινητό του και το ρολόι του. Ευτυχώς όμως τα τραύματα του παιδιού δεν ήταν σοβαρά.

Οι αστυνομικές Αρχές έχουν ξεκινήσει τις έρευνες για τα δύο περιστατικά και προσπαθούν από περιγραφές και καταθέσεις να χαρτογραφήσουν τη δράση των νεαρών κατά κανόνα δραστών. Μέχρι και το πρωί της Πέμπτης (31/8) δεν είχαν αναφερθεί έστω προσαγωγές για τις παραπάνω δύο υποθέσεις.

Photo credits: SOOC