Μετά από 66 χρόνια, δεδομένου ότι συστάθηκε τον Μάιο του 1957, η εταιρεία «Στούντιο Άλφα», φτάνει κοντά στους «τίτλους τέλους», καθώς η παλαιότερη μονάδα οπτικοακουστικών παραγωγών, απειλείται με πλειστηριασμό, προγραμματισμένο στις 27 Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, αφορά ένα ενιαίο οικόπεδο, αποτελούμενο από επαγγελματικά κτήρια, στα οποία λειτουργεί στούντιο κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών, στην περιφέρεια της Δημοτικής Ενότητας Αμαρουσίου.

Το ποσό οφειλής και επιβολής κατάσχεσης ανέρχεται σε 126.699,36 ευρώ (νομιμοτόκως και μέχρις ολοσχερούς εξοφλήσεως), γίνεται λόγος όμως για στούντιο που έως σήμερα φιλοξενεί γυρίσματα εκπομπών και σειρών, εξ ου και γίνεται αναφορά στην σχετική έκθεση στο γεγνός ότι συνιστά την «πρώτη κινηματογραφική μονάδα στην Ελλάδα και η λειτουργία της έχει σημασία τόσο για την ιστορία του κινηματογράφου όσο και για τον πολιτισμό».Πρόκειται για κτιριακές εγκαταστάσεις με χρήση τηλεοπτικών στούντιο που σήμερα, μισθώνονται από διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Άξιες αναφοράς επίσης και οι συνεργασίες με εταιρείες του εξωτερικού όπως η Fox, η Universal, η Trionix Films England και οι συμπαραγωγές ταινιών. Οι εγκαταστάσεις της είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα στούντιο στην Ελλάδα, σε προνομιακή θέση ελάχιστα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, ενώ είναι πλήρως ανακαινισμένες ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες παραγωγής ενός ολόκληρου τηλεοπτικού σταθμού. Τα δύο κτιριακά συγκροτήματα των 5.000 τ.μ. αναπτύσσονται σε έκταση 15 στρεμμάτων, αποτελώντας έναν οργανωμένο και συγκροτημένο χώρο παραγωγής και μετάδοσης. Περιλαμβάνουν πέντε πλατό συνολικού εμβαδού 3.000 τμ., γραφεία, καμαρίνια και λοιπούς βοηθητικούς χώρους καθώς και χώρους εστίασης, έκτασης 2.000 τμ.

Το συγκρότημα αποτελείται από δύο κτήρια: Το Κτήριο 1 βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του γηπέδου και περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο. Σημειώνεται ότι το εν λόγω κτήριο με το πλατό V και ο περιβάλλων χώρος του, έχουν χαρακτηρισθεί διατηρητέα από το 1999. Κρίθηκε διατηρητέο ως αξιόλογο δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής της μεταπολεμικής περιόδου, αλλά και μοναδικό στα Βαλκάνια για την ενιαία χωρητικότητα και το μεγάλο ύψος.