Σε πλειστηριασμό βγαίνει σήμερα το σπίτι του Ανδρέα Μικρούτσικου στην Κηφισιά, ως αποτέλεσμα των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που τον έχουν πλήξει τα τελευταία χρόνια.

Ο πλειστηριασμός γίνεται με επισπεύδουσα την doValue και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 365.000 ευρώ.

Πρόκειται για oικόπεδο γωνιακό επιφάνειας 1.834,26 τ.μ. στη συμβολή των οδών Μενάνδρου και Ευβοίας πλησίον του Άλσους Κηφισιάς και του σταθμού ΗΣΑΠ.

Επί του ανωτέρω οικοπέδου έχει ανεγερθεί συγκρότημα κατοικιών, στο οποίο περιλαμβάνεται μεζονέτα (διώροφη κατοικία), με συνολική επιφάνεια 160,90 τ.μ. και ποσοστό συνιδιοκτησίας στο οικόπεδο 119/1000.

Ανήκει στο ανατολικό συγκρότημα κατοικιών του οικοπέδου και έχει στο ισόγειο την είσοδο, το wc, κουζίνα, καθημερινό με χώρους καθιστικού και φαγητού και σκάλα ανόδου. Στον όροφο υπάρχουν 3 υπνοδωμάτια, 2 λουτρά, εξώστες και σκάλα ανόδου στο δώμα.

Στο δώμα, εκτός από τον υπαίθριο χώρο ταράτσας, υπάρχει η απόληξη του κλιμακοστασίου και χώρος αποθήκης της στέγης (σοφίτα). Στη μεζονέτα ανήκει η αποκλειστική χρήση ακαλύπτου (κήπου) 235 τ.μ. Περιλαμβάνει ακόμη αποθήκη υπογείου με επιφάνεια 8,60 τ.μ. και θέση στάθμευσης υπογείου, επιφάνειας 12,50 τ.μ.

Οι τιμές εκκίνησης έχουν οριστεί για τη μεζονέτα στις 355.000 ευρώ, για την αποθήκη σε 3.000 ευρώ και για το χώρο στάθμευσης σε 7.000 ευρώ, δηλαδή συνολικά 365.000 ευρώ.

Το ποσό για το οποίο έγινε η κατάσχεση είναι 200.000 ευρώ, «που αποτελεί μέρος του επιδικασθέντος και επιταχθέντος κεφαλαίου, με ρητή επιφύλαξη της επισπεύδουσας για την είσπραξη του υπολοίπου του επιταχθέντος ποσού».

Το ακίνητο βαρύνεται με αρκετές προσημειώσεις και κατασχέσεις.

σπίτι Μικρούτσικος

Υπενθυμίζεται ότι πριν από έναν περίπου χρόνο, στις 14 Ιουλίου 2022, βγήκε σε πλειστηριασμό και άλλαξε χέρια και το εξοχικό του Ανδρέα Μικρούτσικου στη Μήλο.

Το ακίνητο βγήκε με τιμή εκκίνησης 335.000 ευρώ και κατακυρώθηκε στις 336.650 ευρώ.

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος, όπως είναι γνωστό, υπέστη κατά το παρελθόν οικονομική καταστροφή, με αποτέλεσμα εδώ και μια εξαετία τουλάχιστον να απειλείται η προσωπική του περιουσία.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι μέλημά του ήταν να σώσει το σπίτι που διαμένει στην Κηφισιά, αλλά και το αγαπημένο του ησυχαστήριο στη Μήλο, το οποίο διακρίνεται για την ανεμπόδιστη θέα του στον κόλπο του Παλαιοχωρίου. Αυτά τα δύο σπίτια ήταν τα τελευταία που του είχαν απομείνει.