Συσσώρευση στο Χρηματιστήριο μετά το πολυήμερο «ράλι», με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν ένα μέρος των εντυπωσιακών κερδών της τελευταίας περιόδου. Η αγορά διατηρείται στην περιοχή των 1.250 μονάδων, συντηρώντας τη μεταβολή του φετινού έτους στο +34%.

Πιο αναλυτικά, η Τέρνα Ενεργειακή βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, μετά τις πληροφορίες για την εξασφάλιση της τραπεζικής χρηματοδότησης εκ μέρους της First Sentier και η μητρική ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ οδεύει προς ακόμη ένα ιστορικό υψηλό, αφού ξεπερνά τα 14,2 ευρώ. Από εκεί και πέρα, Aegean – Ελλάκτωρ – Σαράντης υποχωρούν προς χαμηλότερα επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει ανεπαίσθητη πτώση κατά 0,05% και διαμορφώνεται στις 1.249,93 μονάδες, χάνοντας λιγότερο από μία μονάδα σε σχέση με το κλείσιμο της Τετάρτης (1.250,61 μονάδες). Το τόξο των ημερήσιων διακυμάνσεων εκτείνεται σε τέσσερις μονάδες (από 1.249,75 έως 1.253,01 μονάδες), με τον τζίρο των συναλλαγών να κυμαίνεται στα 16,5 εκατ. ευρώ.

Μετά τα διαδοχικά υψηλά 9ετίας, οι ρυθμοί κατεβαίνουν, ενώ οι επενδυτές επιδιώκουν να κατοχυρώσουν μέρος των εντυπωσιακών κερδών της τελευταίας περιόδου.

Από τον Ιούλιο του 2014, η ελληνική αγορά εξακολουθεί να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο, με τους επενδυτές να δηλώνουν ενθουσιασμένοι. Υπενθυμίζεται δε, ότι ο οίκος Fitch πρόκειται να δημοσιεύσει το καθιερωμένο report για την ελληνική αξιολόγηση, η οποία αυτήν την στιγμή βρίσκεται ένα «σκαλί» κάτω από την επενδυτική βαθμίδα.

Στο μεταξύ, τα εταιρικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου έρχονται να επιβεβαιώσουν την θετική τάση για την πλειονότητα των εισηγμένων. Δεν είναι τυχαίο ότι η κερδοφορία όσων εταιρειών έχουν ήδη ανακοινώσει αποτελέσματα ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ.

Οι αποτιμήσεις πάντως, παραμένουν σχετικά χαμηλές, με αποτέλεσμα αρκετοί αναλυτές να «βλέπουν» μεγάλα περιθώρια ανόδου σε πολλούς τίτλους, ιδίως της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, οι οποίες έχουν μείνει ελαφρώς πιο πίσω σε σχέση με τα blue chips.