Αν έπρεπε να ποντάρουμε ποτέ τα λεφτά μας, στην Apple θα πήγαιναν για την επίτευξη αυτού του ιστορικού ρεκόρ.

Το κλείσιμο των αγορών την Παρασκευή ήταν θριαμβευτικό για τον τομέα των Big Tech, με τον Nasdaq να ολοκληρώνει το πρώτο μισό του 2023 με το μεγαλύτερο κέρδος των τελευταίων 40 ετών.

Οι μετοχές της Apple ήταν αυτές που είδαν τα μεγαλύτερα οφέλη, με άνοδο 2% την Παρασκευή και αξία στα 193.97 δολάρια η κάθε μία. Δεδομένου ότι υπάρχουν συνολικά 15.7 δισ. δολάρια μετοχές, αυτό έφερε την αξία του κολοσσού πάνω από τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας και το προηγούμενο ρεκόρ που είχε κάνει στις 3 Ιανουαρίου του 2022, το οποίο οριακά δεν έπιασε το κατώφλι των 3 τρισ.

Συνολικά η περασμένη εβδομάδα ήταν θριαμβευτική για την Apple που είδε τις μετοχές της να έχουν ανοδική πορεία την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη, για να υπάρχει κλείσιμο του χρηματιστηρίου την Παρασκευή με ελαφρά πτώση κατά 0.2%.

Στα ουράνια η μετοχή της Apple

Αυτή η εξέλιξη έρχεται ως ένα πολύ μεγάλο μπουστάρισμα, καθώς η Apple λάνσαρε πριν λίγες εβδομάδες το Apple Vision Pro και δεν είδε την ανταπόκριση που περίμενε, ενώ οι πωλήσεις και τα κέρδη από αυτές ως προς τα υπόλοιπα προϊόντα μειώθηκαν τον Μάιο.

Το Vision Pro πρόκειται να βγει στην αγορά προς πώληση το 2024, αλλά στην παρουσίασή του πρόλαβε να εντυπωσιάσει τους δημοσιογράφους.

Η Apple σχεδιάζει να βάλει τιμή 3.500 δολαρίων για το Vision Pro, έχοντας στόχο να αυξήσει την χωρητικότητά του σε εφαρμογές και την εμπειρία χρήσης.

Συνολικά, η μετοχή της Apple έχει εκτοξευτεί κατά 49% τη φετινή χρονιά, όντας το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα για την οικονομική άνθιση που βιώνουν οι big tech εταιρείες σε χρηματιστηριακό επίπεδο. Πρώτη στον S&P 500, τον χρηματιστηριακό δείκτη, είναι η Nvidia με 190% αύξηση το 2023 σε σχέση με το 2022, και ακολουθεί η Meta με 138%.

Face id apple

Αυτή η απόσταση από την Apple είναι εντυπωσιακή, αν σκεφτεί κανείς πως στις αρχές του έτους η χρηματιστηριακή της αξία ήταν λίγο κάτω από το 2022.

Ο S&P είχε εν γένει έναν πολύ δυνατό Ιούνιο, τον καλύτερο μήνα για το 2023 και συμπλήρωσε το τρίτο συνεχόμενο 3μηνο με άνοδο, η οποία ήταν 8.3% στο διάστημα Ιανουαριου-Μαρτίου, ενώ για όλο το 6μηνο, ο δείκτης βρίσκεται 15,9% ψηλότερα σε σχέση με το 2022 και διανύει την καλύτερη χρονιά του από το 2019.

Apple

* Με πληροφορίες από CNN