Οι ολέθριες συνέπεις από την κακοκαιρία Daniel, ορατές κυρίως στην Θεσσαλία, αποτυπώνονται πολυεπίπεδα σε απώλειες, ενώ σοβαρά προβλήματα αναμένεται να προκύψουν και αναφορικά με την οικονομία.

Η εφημερία «Τα Νέα» εντοπίζει τα πρώτα κενά στην τροφοδοσία της αγοράς, ενώ σημειώνει όσες ελλείψεις έχουν φανεί ήδη σε προϊόντα γαλακτοβιομηχανίας με έδρα τα Τρίκαλα, οι εγκαταστάσεις της οποίας δέχθηκαν, εξαιτίας της κακοκαιρίας μεγάλους όγκους νερού με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στην παραγωγή της.

Ίδιας φύσης προβλήματα καταγράφονται σε εταιρεία φυσικού μεταλλικού νερού με έδρα την Καρδίτσα, σε τυροκομική εταιρεία στη Μαγνησία και σε οινοποιητικές μονάδες,σε μονάδες μεταποίησης φρούτων και λαχανικών.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής επίσης, καθώς παρουσιάζεται ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας τροφοδοτούσε την εγχώρια κατανάλωση με το 43,5% των μήλων, το 63% των αχλαδιών, το 34% του σκληρού σιταριού για την παραγωγή ζυμαρικών, το 18,3% του βόειου κρέατος, το 10% της εγχώριας παραγωγής αγελαδινού γάλακτος της χώρας, το 22% του πρόβειου και το 16,49% του γίδινου γάλακτος.