Στην Ελλάδα βρίσκονται ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ. Το ζευγάρι βρέθηκε στην Αντίπαρο, φιλοξενούμενοι του Τομ Χανκς και της Ρίτας Γουίλσον και πραγματοποίησαν εξορμήσεις σε κοντινά νησιά.

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος σήμερα βρίσκεται στην Αθήνα όπου θα συναντήσει 105 υποτρόφους του προγράμματος Obama Leaders, ενώ αύριο Πέμπτη είναι η προγραμματισμένη ομιλία του στο ΚΠΙΣΝ με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ανδρέα Δρακόπουλο.

Σε ένα από τα ταξίδια τους αυτά με πολυτελές γιοτ, το ζεύγος Ομπάμα και οι Χανκς καλέσαν έναν Ιταλό σεφ, τον Λούκα Φουρίνι, να μαγειρέψει για εκείνους. Έχοντας απολαύσει προφανώς τα εξαιρετικά πιάτα του, τον ευχαρίστησαν στο τέλος με ένα σημείωμα το οποίο ο σεφ πόσταρε στο Instagram του.

«Σας ευχαριστούμε για τις υπέροχες μέρες στο όμορφο σκάφος σας. Σας είμαστε ευγνώμονες», έγραψε στο σημείωμα η Μισέλ Ομπάμα. Ο Μπαράκ Ομπάμα ευχαρίστησε, με τη σειρά του, για «αυτό το υπέροχο ταξίδι» και δήλωσε «ιδιαίτερα ευγνώμων για τη φιλοξενία». «Ευτυχία», έγραψε ο Τομ Χανκς. «Ευχαριστούμε, περάσαμε υπέροχα», έγραψε η Μαλία Ομπάμα.

Ποιος είναι ο σεφ Luca Furini

Ο ίδιος ο Luca Furini αυτοπροσδιορίζεται στον ιστότοπό του ως εξής:

«Είμαι ερωτευμένος με το φαγητό, παθιασμένος και αφοσιωμένος στο φαγητό για να ανακαλύψω νέες γεύσεις και ουσία στους ανθρώπους, με τις δημιουργίες μου.

Είμαι επαγγελματίας σεφ, ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο για να μάθω νέες συνταγές, νέες κουλτούρες, γεύσεις και παραδοσιακές αυθεντικές συνταγές.

Πέρασα δύο χρόνια σε ένα εστιατόριο με αστέρι Michelin, έχω δέκα χρόνια συνολικής εμπειρίας και το τελευταίο ένα έτος εργάζομαι ως ιδιωτικός σεφ.

Luca Furini

Μου αρέσει η άμεση επαφή με τον πελάτη, μπορώ να επικοινωνήσω μαζί του και να του δείξω τα βήματα για την παρασκευή καταπληκτικών πιάτων. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο άλλαξα, και από τα εστιατόρια, τώρα εργάζομαι ως ιδιωτικός σεφ.

Για μένα η μαγειρική είναι όλη μου η ζωή, είναι η μετατροπή των πρωτογενών στοιχείων σε φανταστικά και νόστιμα προϊόντα, κάτι σαν Χημεία.

Πήγα σε σχολή εστίασης σε νεαρή ηλικία, μετά από αυτό αποφάσισα να συνεχίσω να μελετώ διαβάζοντας πολλά βιβλία και να εξασκηθώ στη δουλειά σε πολλά εστιατόρια όπου πήγα.

Πρότυπο στην κουζίνα είναι ο Bottura και ο Gualtiero Marchesi, δύο γίγαντες της ιταλικής κουζίνας.

Βάζω βαθιά αγάπη σε αυτό που κάνω, καλό γούστο και δημιουργικότητα, συνδυάζω ασυνήθιστες γεύσεις, για να έχω εκπληκτικά αποτελέσματα».