Ο Μπάρακ Ομπάμα αποφάσισε να περάσει τις διακοπές του στην Ελλάδα συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μισέλ Ομπάμα, και τις δύο του κόρες. Μάλιστα, στην Ελλάδα, οι Ομπάμα είναι φιλοξενούμενοι του Τομ Χανκς και της Ρίτα Γουίλσον στο σπίτι τους στην Αντίπαρο.

Ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος, μετά την Αντίπαρο επισκέφθηκε τη Σίφνο παρόλο που ο αρχικός προορισμός ήταν η Μήλος, και μετά η Ίος.

Το γεύμα στη Σίφνο

Η άφιξη του Μπάρακ Ομπάμα στο νησί, όπως ήταν φυσικό προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στους κατοίκους αλλά και σε όσους δειπνούσαν στο εστιατόριο που επέλεξε.

Ο ίδιος, το βράδυ της Κυριακής, βρέθηκε στο περίφημο εστιατόριο «Cantina» και γεύθηκε ψωμί ψημένο σε ξυλόφουρνο, κρέπα φάβας, καρπάτσιο ροφού, πελαγίσιο μαρινάτο κέφαλο, σκορπίνα στα κάρβουνα και τραχανά με ντόπιο αστακό.

Ο δημιουργικός σεφ Γιώργος Σαμοΐλης, επικεφαλής της κουζίνας του «Cantina», με τα γευστικά του θαύματα ανάγκασε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να ανέβει στο Κάστρο του νησιού, πάνω στον βράχο, όπου βρίσκεται το βραβευμένο ρεστοράν. Φυσικά, ο Τομ Χανκς ευθύνεται για αυτό, αφού εκείνος έδωσε τις σχετικές γαστριμαργικές πληροφορίες στον πρώην πρόεδρο.

Ο σεφ Σαμοΐλης είναι φίλος του ηθοποιού Τομ Χανκς, ο οποίος φιλοξενεί, ως γνωστόν, αυτές τις μέρες τον Ομπάμα και τη σύζυγό του. Ο οσκαρικός ηθοποιός, χρόνια τώρα, «πετάγεται» από την Αντίπαρο, όπου ζει τα καλοκαίρια, στη Σίφνο μόνο και μόνο για να γευτεί τα πιάτα του Γιώργου Σαμοΐλη. Ο Τομ Χανκς αποδεικνύεται ιδιαίτερα μερακλής, καθώς η ομάδα Σαμοΐλη χρησιμοποιεί υλικά από την ελληνική φύση και τη θάλασσα, και έχει πολλάκις βραβευτεί. Εκεί, λοιπόν, πήγε και τον Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να δοκιμάσει τα θαύματα του σεφ.

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος μαζί με τη σύζυγό του Μισέλ και τις δυο τους κόρες, Μαλία και Σάσα, και φυσικά το ζεύγος Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον έφτασαν με σκάφος στη Σίφνο, μισή ώρα απόσταση από την Αντίπαρο, όπου διαμένουν, και επισκέφθηκαν την εξαιρετική Cantina.