Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά στο Σοφό Ασπροπύργου έπειτα από ολονύχτια μάχη που έδωσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

Από την Πυροσβεστική αναφέρουν ότι η φωτιά δεν έχει την ίδια δυναμική που είχε το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου.

Υπάρχουν πολλές εστίες σε δύσβατα σημεία και χαράδρες, τις οποίες δεν είναι εύκολο να προσεγγίσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Η φωτιά κινήθηκε μάλιστα προς ένα λατομείο στην περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Στο σημείο από χθες επιχειρούσαν 100 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών με 4 οχήματα από τη Ρουμανία.

Με το πρώτο φως της ημέρας την Κυριακή ρίχτηκαν στην μάχη τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Συνδρομή παρείχαν ακόμη εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, δασοφύλακες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε σημείο κοντά στο φράγμα του Μόρνου.

Το απόγευμα του Σαββάτου, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, το πύρινο μέτωπο φάνηκε να βγαίνει εκτός ελέγχου, κάτι που προκάλεσε την αύξηση της συμμετοχής των εναέριων μέσων.

Το μέτωπο εντοπιζόταν σε δύσβατο σημείο, επάνω σε βουνό. Ωστόσο, δεν απειλήθηκαν σπίτια ενώ καταβλήθηκαν σημαντικές προσπάθειες ώστε η φωτιά να μην επηρεάσει το Κανάλι του Μόρνου.

Η εικόνα από το πύρινο μέτωπο στην Τζιά

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην Τζιά, στην περιοχή Κορρησία, λίγο αργότερα όμως οριοθετήθηκε.

Η πυρκαγιά δεν απείχε πολύ από κατοικημένη περιοχή αλλά οι φλόγες δεν έφτασαν στα σπίτια. Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα με 15 εθελοντές πυροσβέστες που δίνουν μάχη με την κατάσβεση.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή σε Αττική, Εύβοια, Μαγνησία και Κρήτη

Πολύ υψηλός εκτιμάται ότι θα είναι σήμερα Κυριακή ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας αύριο, Κυριακή, σύμφωνα με τον χάρτη που δημοσιεύει η Πολιτική Προστασία.

Ειδικότερα συνιστάται προσοχή στους κατοίκους των περιοχών Αττικής, Κυθήρων, κεντρικής και βόρειας Εύβοιας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Μαγνησίας.

Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος και σε περιοχές της Κρήτης, όπως τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο.