Ανεξέλεγκτη παραμένει για 12η νύχτα η μεγάλη φωτιά στον Έβρο. Το βράδυ της Τετάρτης, το δυσκολότερο μέτωπο μαίνεται ανάμεσα στα χωριά Γιαννούλη και Σιδηρώ.

Το αρχικό μέτωπο ενός χιλιομέτρου, που υπήρχε αισιοδοξία με τις ρίψεις εναέριων μέσων ότι θα περιοριστεί, καθώς έπεσε το σκοτάδι και σταμάτησαν οι ρίψεις, αλλά λόγω και της έντασης των ανέμων, πήρε ξανά διαστάσεις και πλησιάζει προς το χωριό της Γιαννούλης, που έχει εκκενωθεί από το απόγευμα, σύμφωνα με το evros-news.

Μάλιστα, λίγο μετά της 22.00 εστάλη μήνυμα στους κατοίκους στο Σουφλί να είναι σε ετοιμότητα. «Έβρος. Δαδιά. Σουφλί. Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει το μήνυμα του 112.

μέτωπο

Όλη τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν στην περιοχή 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού από αέρος 11 αεροπλάνα και 7 ελικόπτερα.

Δίπλα στο χωριό Δαδιά έχουν τοποθετηθεί δύο φουσκωτές δεξαμενές, όπου γεμίζουν με νερό και έρχονται τα ελικόπτερα για να ανεφοδιαστούν για να μπορέσουν να επιχειρήσουν το συντομότερο δυνατό στα πύρινα μέτωπα.

Φάρσαλα: Μάχη να μην περάσει το μέτωπο στο όρος Όθρυς

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι φλόγες στο μέτωπο των Φαρσάλων καίνε σε ανάμεσα σε Μαγνησία, Λάρισα και Στερεάς Ελλάδα. Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ενώ δίνεται μάχη να μην φτάσει η φωτιά στο δάσος του όρους Όθρυς.

Το μέτωπο καίει δασική έκταση, ωστόσο βρίσκεται σε αρκετά δύσβατο σημείο, κάτι που δυσκολεύει τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Από τον Δήμο Αλμυρού ανακοινώθηκε ότι η φωτιά, που εκδηλώθηκε στη Σκοπιά Φαρσάλων πέρασε τα όρια του Δήμου στη δασική περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Ανάβρας. Ο Δήμος Αλμυρού καλεί τους κτηνοτρόφους, προληπτικά, να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στην περιοχή αυτή την ώρα επιχειρούν 67 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα.

Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας, ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούσαν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.